自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 irene_the_pooh 於 09-9-25 17:23 發表

咁環保,又唔見佢只係收一次糧!

好o野.

侯爵府

醒目開學勳章

原帖由 SK1 於 09-9-25 21:17 發表
但係佢介紹"糖百府"又真係好好味喎.
糖百府係個妝師要去

伯爵府

原帖由 babyjerry 於 09-9-25 17:26 發表
仲要阿蔡生都係呀!!!........唔好盡信佢哋.......有時可以有利益先推介咋.

同意

大宅

好媽媽勳章

專登過海去食"大脷清湯牛腩"
車. 個湯無乜味得個咸字,
真係........咁就 $26 蚊了.
蘿白, 下欄野cheap野汶完牛腩無哂味 @@# $10

以後唔去.

侯爵府

原帖由 SK1 於 09-9-25 21:17 發表
但係佢介紹"糖百府"又真係好好味喎.
試過幾好食,又唔係好貴.

別墅

阿so去拍嘢個日..咪最好食囉!!
平日就.....

大宅

除左各位講既可能原因之外,名人(尤其食家食評家之類)去係會好食d既,見你咁有號召力,唔好食都要整到好食先俾你啦!但係其他人去就唔會食到咁好既野囉.

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 ysnmama 於 09-9-25 20:24 發表
曾介紹的勝x小廚海南雞飯, 我覺很難食而且貴 再沒下次

以前真係好得嫁 有3間店依家得一間,因為好難食,我都成2年冇去食過啦...以前c6住係附近,日日落去食...真係 ..而家請我都唔食丫

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

5好話食野,,連上次介紹話去玩,河上鄉果到,好似好好玩咁,一心帶埋d囝囡外甥仔去玩,去到5夠10分鍾即走人 未試過去過咁差既地方參觀同玩....

複式洋房

原帖由 teresa621 於 09-9-26 03:00 發表
5好話食野,,連上次介紹話去玩,河上鄉果到,好似好好玩咁,一心帶埋d囝囡外甥仔去玩,去到5夠10分鍾即走人 未試過去過咁差既地方參觀同玩....

唔係嘛 我仲想特登入去!!
佢玩果隻馬唔係好得意o既咩?
可唔可details d講下

複式洋房

原帖由 irene_the_pooh 於 09-9-25 17:21 發表

我都試過跟佢整,真係唔得喎!

我爭d想成個保丟左佢呀果次!!
洗到我痴o左線!!!!!!
我求其上網搵d食譜都冇一次失敗
淨係信佢就煮衰

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 teresa621 於 09-9-26 03:00 發表

仲有佢介紹$8任食豆腐花,得個滑囉,冇豆味,大熱天時仲要人係果熱到死既地方食
豆腐花"不"豆腐花個啊姐仲要西口西面咁對住你,又有蒼蠅係度嬲下嬲下,下次請我都唔去mouth:不過啊仔好開心可以餵羊仔,佢覺得好好玩
執子之手,與子偕老~

伯爵府

原帖由 士多啤梨 於 09-9-26 00:18 發表
阿so去拍嘢個日..咪最好食囉!!
平日就.....

呢樣就真呀!
試過我地去過一間食肆,我地覺得冇咩特別,後來見阿so介紹,佢食既野同我地既一樣,但整出黎個樣好唔同,佢既大份好多!

伯爵府

原帖由 namnamB46 於 09-9-27 00:58 發表

我爭d想成個保丟左佢呀果次!!
洗到我痴o左線!!!!!!
我求其上網搵d食譜都冇一次失敗
淨係信佢就煮衰

最記得佢教o個個最簡單既咸蛋節瓜湯,佢話因為咸蛋有味所以唔駛落鹽,我煲完之後試味…好彩冇聽佢講!

咁簡單既湯,跟足佢做都唔得呀!

仲有之前佢整既薯蓉蕃茄牛肉碎,薯蓉我未整過唔識comment,但佢既茄牛…水汪汪,調味料又加完又加,我初初以為我唔識欣賞,後尾同幾個朋友傾開,原來佢地都不敢恭維,有d仲覺得似 物添!

水晶宮

一直都覺得阿so無料到, 在icable教人煮餸時已覺唔覺佢識煮, 連買餸都唔識, 預備煮野又使人做, 一味得個聲大夾惡!

之前有食店請佢去試食, 佢當面彈到人地一文不值, 不停侮辱人, 但佢推介人地食果d又唔係好食, 覺得佢好衰格!:;pppp:

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我覺得阿so o既節目而家已經冇咩貨賣, 成日都係翻炒以前o既店舖, 菜色, 重覆又重覆, 家陣佢好似食緊老本, 冇新嘢介紹!

上次我本來想跟佢介紹去灣仔食牛腩, 不過睇到哩度大家o既comment, 好在去咗隔離嗰間華姐度食, 都OK喎!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 namnamB46 於 09-9-27 00:56 發表

唔係嘛 我仲想特登入去!!
佢玩果隻馬唔係好得意o既咩?
可唔可details d講下

隻馬5得意囉..又曬又熱,.手動既馬叫機械馬囉
我囡最後都係餵完羊,拿拿聲走人...仲有..d羊癡癡地..成日都用角撞埋鐵欄到 浪費哂d時間金錢入去..
係天水圍果到餵羊好過佢,又有水上單車踩,阿囡不知幾開心...

男爵府

環保接龍勳章

咁佢同個廣州男去食果D店,有無邊間真係好食?有無人試過?

伯爵府

我自已親身食過的有:

牛肉餅 ﹣ OK架 (蔥油餅都好食),但太多人, 真係無心機等位
牛肉包 ﹣ OK,沙翁 ﹣ NO啦
餈飯 ﹣ OK架, 仲可以ORDER甜餈飯,呢間D小食OVERALL都幾好的
清湯腩 ﹣ 出名左好耐架啦, 我以前去食都OK,但好耐無去啦, 而家係咪仲OK就唔敢講。
蛋塔 ﹣ 好味, 我仔LIKE佢個吞拿魚批
雪花冰 ﹣ 好味

雞蛋仔, 我D朋友話好味, 我自已就未試過。

因我係九龍人,所以多數香港島果D地點都無乜試過。

原帖由 JKmami 於 09-9-29 03:09 發表
咁佢同個廣州男去食果D店,有無邊間真係好食?有無人試過?

伯爵府

原帖由 siulili 於 09-9-29 08:54 發表
我自已親身食過的有:

牛肉餅 ﹣ OK架 (蔥油餅都好食),但太多人, 真係無心機等位
牛肉包 ﹣ OK,沙翁 ﹣ NO啦
餈飯 ﹣ OK架, 仲可以ORDER甜餈飯,呢間D小食OVERALL都幾好的
清湯腩 ﹣ 出名左好耐架啦, 我以前去食都OK,但好耐無去啦, 而家係 ...

餈飯o個間o係邊呀?

首頁

尾頁

跳至