跳至

首頁

尾頁

別墅

你BB是否日日有大便????

我bb近期2天才一次大便,D大便是軟的,但好綠,是否隻奶粉(安嬰兒)不好????

大宅

Re: 你BB是否日日有大便????

我囡囡初時都係一日一次, 後來一個月大左右就兩日一次, 點知到左兩個月大成三日先一次. :-( 雖然知道話如果大便係軟就應該冇問題, 不過咁耐先一次硬係覺得唔係咁好.

大宅

我bb每日有1次大便,有時會2次添! 便便係軟的啡黃色. 佢食緊安嬰兒(a+). 亦有俾佢飲水.

我反而驚佢便便多,唔吸收.

ac

複式洋房

My bb is 2 months 3 days old. he usually 2 days one 大便. it's in green & soft. 出世至two weeks before, he drinks 安嬰兒A+,見佢大便谷到面仔紅晒,又有痰,D 奶"UR"出來又"杰", 所以轉左食明治。so far 佢都幾like.飲多左之余,連脾氣都好左。

大宅

我bb都食A+ ar...有時二天一次大便,關於大便綠色,
問過健康院話大便綠色,可能是隻奶粉有鐵質,
問題不大wor.... ?-(

珍珠宮

我個 b 都係食 "安嬰兒 A+", d 便便綠色唔洗驚, 係因為 d 奶粉鐵質多, 而 bb 又吸收唔晒, 所以就會有綠色既便便啦, 通常 bb 頭一個月 d 便便係黃色, 到咗個零月就會綠色 + 小小黃色咁 lor!

我個 b 就每日一次, 仲要係好準時果隻添 bor, 我係兜佢去 ng ng 架!

sammiy......你囝囝好多表情, 我果個就成日瞓, 表情又少喎 :cry: :cry:

複式洋房

我個B都係日日都有臭臭架,又係綠綠地色o既,佢又係好準時每日朝早食完第一餐奶就有嫁喇,我媽咪'兜'佢去架!(因為我要返工) :wink:

別墅

珍珠宮

百合
BB 初初會痾多 D 架, 個零月開始就一日一次, 所以放心, 唔係隻奶粉唔得!

條線係要去相關網址, join member, 跟住楝你所需資料, 然後係 bk 裡 "觀看帳號", 再 click 入 "編輯個人資料" 記住要"_/ " 允許加入簽名, 然後 copy 條 link 落"允許加入簽名" 上面個 box到就得架啦!

~ 入去呢個網試下 ~

~ 呢個都得 ~

~ 呢個都可以架 ~

至於名度張相, 你要縮到 size 150x150, 跟住又係去 "觀看帳號", 再 click 入 "上傳大頭照", 楝反你想 so 出黎果張相, 咁就 ok la!

子爵府

Dear cecichau ,
好多謝你教大家點放ticker..因為我問左好耐都無人回覆...
Thanks!!!

珍珠宮

TTeresa
唔洗客氣 :mrgreen: :mrgreen:

大宅

我都係睇你D方法,先至識放張相,Thx!!

大宅

Oh, I finally post the ticker successfully, now that there is error occurred when I tried to post the picture. I am so stupid.

男爵府

BB大便一日一次,綠色的,食

首頁

尾頁

跳至