意見反饋
義工
[2004年或之前] 你地BB一日食幾多餐奶, 幾安一餐, 戒左夜奶未

複式洋房

國民生產總值:138

你地BB一日食幾多餐奶, 幾安一餐, 戒左夜奶未

你地BB一日食幾多餐奶, 幾安一餐, 戒左夜奶未?

版主

國民生產總值:131979

玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

Re: 你地BB一日食幾多餐奶, 幾安一餐, 戒左夜奶未

我個小B仔一日4-5餐 (睇下使唔使返學啦, 放假會訓晏D, 所以食少餐...)

依家佢可以食6-7安, 餐間飲水都有一安多D <--- 每次

基本上日日有大大 (佢食s-26)

出院無耐已戒一餐夜奶, 兩個月時戒埋另一餐!! 即係十點零食飽飽就可訓天光約七點至九點

大宅

國民生產總值:1517

我個BB仔一日5餐 ,食6安, 兩個月時戒埋夜奶

大宅

國民生產總值:2751

柔柔每日食4餐奶,每餐7-8安,1個月零6日戒埋夜奶 !

大宅

國民生產總值:2918

我囝囝每日食5餐, 每餐6安, 個零月己經介左夜奶啦 :mrgreen: 舒服哂

大宅

國民生產總值:1939

我個b一日食5餐,每餐通常6oz,除左5:00個餐係3oz,唔使返學就食少餐,因為晏起身麻,個多月就戒左夜奶,通常10點左右就
]MY Baby is Kelsey...^_^. She is 2 months and 14 Day 媽咪1號生日 + Daddy17號生日=18 (10月8日Kelsey BB出世啦) :-P 快D入黎參觀下我個小天地啦 :-D [img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/70965.4518324.gif[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5717339.18690.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853425.14930.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853424.61806.jpg[/img]

版主

玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

企鵝仔:

哈哈, 我都係唔使返學就晏起身食少餐o架... 不過爸爸成日覺得我餵少餐好似制住個仔咁 :evil: 哼, 又唔見佢起身摷醒個仔餵~~~

男爵府

國民生產總值:6147

小b呢幾日都出街, 瞓得少, 攪到朝早成10~11點先至起身, 仲要係我叫佢起身0既, 變左一日食得4餐.仲要0係出面食得好少,有時其中一餐食得1~2oz...
即係一日食得14~15oz左右咋.

大宅

國民生產總值:2290

呢幾日要同bb出去

版主

哈哈哈... 我呢個大懵媽媽, 今日出去拜年, 唔記得睇鐘, 亞仔勁喊仲以為佢熱, 走去俾手佢飲~~~ 點知一諗, 係喎, 佢仲未食奶!! O個陣係已經4個半鐘有多

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.