想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

新來的印印

我個印印上星期四來了, 但唔識講,唔識聽, 又唔識COOK , 我想換過一個, 但唔知要唔要比錢, 定比時間佢學下, 但我請佢是想要TAKE CARE 小朋友, 如果得佢同小朋友在家,我都唔多放心, 你地有無見意? 工人是我老公 CHOOSE ,我都唔知點好.

大宅

Re: 新來的印印

hmtb11,

個工人連基本簡單講既中文都唔識咩, d agent 係有traning 佢地喎, 乜都唔識, 咁唔掂喎. 仲俾佢睇小朋友, 好high risk.

minnie

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我媽媽家都請個印印好彩去適講中文(吳多),但要用好耐時間去教她做野(學野比教慢)我覺得你可問返你間agent關於換人問題(因我請個間agent話有唔滿意可換另一個當然係有規定時間)同時你就係可在換另一個工人的時間內再教她如果唔得的話就要換架喇.始終要照顧小朋友嘛同埋又唔係唔駛比錢當然要搵個好幫自己

複式洋房

我想問,如果要換另一個,要多少時間, 現在個印印要點安置, 

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

HMTB11 寫道:
我想問,如果要換另一個,要多少時間, 現在個印印要點安置, 

我稔你最好問番你間agent因每間agent守則都唔同(我有朋友係僱慵公司做他講都有好多僱主果頭係agent到接工人走le頭就要換個新工人,大多都貨不對板)所以請工人都要睇彩數.

複式洋房

我問agent, 佢話如果要換另一個,要比机票$2000+一個月人工比現在個工人,再比多$800換另一個,如果直頭唔請,只係比現時人工,机票都唔需要比,我想知,我只是用左佢唔足二個星期,就要比咁多個工人,個agent 係咪唔多老實,可否給些意見 ,謝謝

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

老唔老實我就唔敢講因每間agent守則都有不同,因我朋友不在港我幫唔到你問,但我覺得你可搵另一間agent問下如請工人後不滿想再換另一個係咪一樣(多個意見)

首頁

尾頁

跳至