意見反饋
義工
[2004年或之前] 柔柔可以自己反轉身喇,好開心!

大宅

國民生產總值:2747

柔柔可以自己反轉身喇,好開心!

柔柔前日開始可以自己反轉身喇!
平時朝早9-10點食完奶,我會放底佢喺大床同佢玩一陣先再瞓,
佢有時都會自己打側身想趴,不過唔夠力會發脾氣,
要我俾隻手指佢借力,前日同佢傾傾吓計佢打側身,
我冇幫佢,點知佢自己用力一陣就反轉咗,
我諗住係撞彩啫,就反返轉佢,佢又出一陣力又反轉咗喎,
咁我就反返轉佢再拎轉面攞筆寫低反轉身嘅日期,
喺我攞筆嗰段時間都唔夠10秒,我攞完拎轉面佢又再反咗喇!

雖然佢識反轉身我好開心,但係而家就要好似看牛仔咁,
睇少陣都唔得呀!

P.S.可以去"柔柔的快樂天堂"度睇真人表演

子爵府

國民生產總值:10537

Re: 柔柔可以自己反轉身喇,好開心!

住家甜品:
恭喜晒喎!! 柔柔大個囡囉, 最開心莫過於媽咪

男爵府

國民生產總值:6077

係勁喎~~~
我bb仲未識= =..
但佢訓醒個位次次都唔同 ?-(

侯爵府

國民生產總值:21021

住家甜品:
柔柔真係好叻喎! 我霖霖同柔柔同一日出世都未識.

大宅

國民生產總值:1939

住家甜品:

恭喜,恭喜,柔柔個然係大個囡喎,我小b剩係可以扭轉一半身咋...
]MY Baby is Kelsey...^_^. She is 2 months and 14 Day 媽咪1號生日 + Daddy17號生日=18 (10月8日Kelsey BB出世啦) :-P 快D入黎參觀下我個小天地啦 :-D [img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/70965.4518324.gif[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5717339.18690.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853425.14930.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853424.61806.jpg[/img]

大宅

國民生產總值:1958

柔柔好犀利呀! 3個國慶b你至叻呀! :mrgreen: 要加緊訓練至得!! :evil:

~fion~ 寫道:
住家甜品:
柔柔真係好叻喎! 我霖霖同柔柔同一日出世都未識.

版主

國民生產總值:131969

玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

企鵝仔:

你O個個都好叻啦... 我個Kevin仔淨係識"拮欏柚"咋!!

男爵府

國民生產總值:6147

尋日好多人俾利是小b, 佢識得用手拎住, 好得意呀.

版主

玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

baby_kawaii:

Kevin仔間歇性識自己拎, 又間歇性識請請/謝謝~~~ 因為佢會兩拳緊握食手指, 咁呢個姿勢就好似請請啦~~~ (O乙水)得D長輩不知幾開心!!

男爵府

國民生產總值:6147

小倩:
小b未識請請呀, 不過尋日d長輩係咁叫佢請請囉.. ?-(

版主

baby_kawaii:

Kevin仔都係前日先開始識咋~~~ 仲唔係成日做到!! (尤其剛由揹帶放下來時做唔到... 放在車仔一輪佢自己玩玩下就OK)

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.