嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

7個月BB未出牙仔,未坐穏。

有D擔心

別墅

Re: 7個月BB未出牙仔,未坐穏。

唔洗擔心,我bb而家8個月至出牙,7個半月至坐得隱,而家8個月自己識扶往、抓住o的o野令自己唔跌。

大宅

你個係仔定女?仔通常好咁快, 女會快d. 我個女4個幾月已經識坐, 6個月出牙仔, 但係個仔到而家7個半月都重未坐得穏, 牙仔都未出喎, 我又唔太担心, 只要佢健康就ok.

珍珠宮

我個仔都係7個月, 都係未坐得穩呀, 牙仔都只係出左下面2隻, 唔緊要啦, 我諗有d快d, 有d慢d囉, 同埋bb係冇得比架!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我個女7個月零11日大,都係未可坐得穩(一陣就會冼落里),牙仔又未出,又未適扶住行(好懶).

複式洋房

我囝九個幾月啦, 佢重懶, 又唔識自己學坐, 又唔識自己扒起身, 淨係識伸手叫人幫佢, 教佢自己扒起身時, 佢大哭, 都唔知佢想點...........

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

momochu 寫道:
我囝九個幾月啦, 佢重懶, 又唔識自己學坐, 又唔識自己扒起身, 淨係識伸手叫人幫佢, 教佢自己扒起身時, 佢大哭, 都唔知佢想點...........

哈哈!我講漏左我個女都係唔肯扒真係唔知去地想點 ?-(

男爵府

我個囡呢幾日開始出牙仔,未坐得定;只係向前傾咋

大宅

怡兒 寫道:
有D擔心

唔使太擔心喎.我仔仔都要成8個月先識自己坐.
10個月先出第一隻牙.(宜家18個月都係得8隻牙.仲慘!!!)
不過11個半月就識行囉.

民房

我個表妹一歲先出牙仔,現在歲半已經出了好多牙仔,醫生話超過十三個月都未出牙仔就要檢查下

別墅

我個女九個月大啦!都仲未識坐,未識爬,未出牙,我真係好好好驚........ :cry:
del

別墅

我個女岩岩10個月,而家有4隻牙仔(上兩隻下兩隻) 識爬,識坐,不過都係識左冇耐咋....
佢7個月既時候都未識坐,又肥,冇腰骨一"pat"野咁 但忽然會進步神速架,唔洗擔心啦
過去的留不住, 未來的難預測, 守住現在,當下即是~

大宅

我阿b依家8個半月.差唔多8個月致坐得好

大宅

悅兒BB多謝各位媽咪。前3日到健康院姑娘話多練坐。

洋房

我bb而家差不多7個月都未出牙,有時都可以坐得隱,我都有d擔心。

我bb係8月尾出世架!!

首頁

尾頁

跳至