基督家庭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無聽過"Jesus is Lord Church"呢間教會

我個maid本來係天主教徒, 但跟朋友返咗呢間church一個月到, 就受洗成為基督徒, 我覺得奇怪, 因為我教會要起碼完成兩個共6個月的主日學課程才接受受洗. 點解一個月咁快就幫佢受洗, 我担心係邪教, 她說呢間教會大部份係菲藉教徒, 响菲律賓都有教會

呢間church位於北角渣華道

民房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 有無聽過"Jesus is Lord Church"呢間教會

我個賓都係返哩間,不過佢嫌北角多人去左土瓜灣分堂,你地有無idea佢係咪一間純正嘅非異端教會!

大宅

Re: 有無聽過"Jesus is Lord Church"呢間教會

我個賓都是返呢間的,我相信這間是正統的,但她是返灣仔個間。

大宅

Yes, this is a 正統 church, and have branches in 灣仔, North Point, and Discovery Bay. My helpers also go to this church, and I think they are very good.

耶和華是我的牧者.我必不至缺乏。Thanks God for my lovely family.

子爵府

JIL係間正統教會嚟架, 我仲聽聞話可能係全港最大嘅教會, 有萬幾人....不過我都係道聽途說咋.

其實聖經入面都有例子係即信即受浸的(徒8:26-40, 16:31-33....), 保羅都係大馬色嘅"啟示"之後就立即受洗的.
...你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量.(尼 8:10)

民房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

咁你地有無聽過佢地土瓜灣有branch哩?

大宅

我個菲菲都是返呢間的,是絕對正統的. 我都覺得佢地好好.
我個菲菲話土瓜灣好似無分堂的. o黎緊新堂晌南昌, 好大的. 北角果間係借陳樹渠大會堂做崇拜的.

複式洋房

多謝各位媽咪的回覆.

男爵府

我以前嗰賓賓都係返呢間,返過灣仔同北角,個教會好大,仲有年係紅館做show,嗰賓賓仲叫我去睇佢上台唱歌......

首頁

尾頁

跳至