論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

朋友個賓使唔使比利是,單封定係雙封 ???

如題, 你地又會比幾多咁呢 ???
參考下, 我老公話比單封都得又唔係自己工人,
仲要衰到佢比完雙封我又再比過都係雙封喎,
佢就發達拉,唉,即刻老公就同我開年,
下次都咪攪我拉,工人不嬲都係我比架麻,
但今年叫老公派比的小朋友,佢又順便派埋咪羅.
出年仲見到佢就扣返佢先得

:wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:

男爵府

好媽媽勳章

Re: 朋友個賓使唔使比利是,單封定係雙封 ???

單封,20元,若個工人唔好的,則比10

大宅

我一向都比開$20雙封。都幾甘架,因為親戚朋友多而且個個幾乎都兩個工人~仲有就係個個賓賓好似都差唔多咁,有時今日俾左第日又見都唔知又再比~~

民房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

may123 寫道:

同意,千其小心,因住俾多個佢個mum,累左朋友就無謂!

大宅

我自己個工人封$20一封(共兩封)因佢都係剛剛做左滿2個月,老公話唔好丟咁甘俾佢。親戚朋友俾佢加加埋埋都幾甘的。如果係人地既工人我就會封$10封,因又唔係同我打工就算封得多俾佢,佢又唔會幫我做野既。

洋房

candietweety 寫道:
[quote]
may123 寫道:

同意,千其小心,因住俾多個佢個mum,累左朋友就無謂![/quote]
agree

洋房

係呀 ~~ 我都同我d親戚朋友事先講明封幾多, 一定唔可以多過阿mum架 ~~ 如果唔係, 阿mun好冇面 !

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

我都會封單封 $20 :mrgreen:
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

大宅

Dear all,

好多謝大家的回應,
我都覺得的賓賓個樣又真係差唔多咁,
比佢地比得多又真係唔係好順,
講得最好係比左佢又唔會同我做野架麻
一於出年扣返佢,補返條數.
:wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:

首頁

尾頁

跳至