意見反饋
義工

產前產後 今日: 14|主題: 240757

跳至
有冇媽咪係浸會生過?

大宅

國民生產總值:1048

15週年勳章

有冇媽咪係浸會生過?

你哋有冇JOIN醫院package?
住什麼房?
住咗幾多日?
順產定開刀?
最後幾多$找數?
其他有什麼都可以講,因我係第一胎諗住係浸會,想知多d。
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/78272/banner00.gif[/img]

大宅

國民生產總值:2873

Re: 有冇媽咪係浸會生過?

我04年係浸會join package 6日5夜, 大房standard price, $12800 (如果冇記錯), 我係開刀生...我覺得間醫院幾好..d 姑娘都好好, 個個都好 helpful架...!!其實住大房都好舒服架啦...唔會太逼..

至於醫生費就要視乎你個醫生收費架啦..開刀會貴d, 因為要加麻醉師費...我個醫生順產同開刀都係一個價...$14800 + 麻醉師費 $4800, 同埋我個囝囝係佛旦出世 (唔係擇日架, 係開頭諗住順產, 點知試左幾個鐘都生唔出, 因為個位置唔係咁好...所以開刀 (不過未入產房, 所以唔使收試產費)咁我就要比多一個假日手術室費(唔記得幾$, 同埋開刀老公陪產又要收$900.(我係半身麻醉, 所以老公可以陪產) 仲有就係我個醫生唔包睇bb, 咁又要用浸會d bb 醫生 (又要$), 如果你個醫生包睇埋bb就會慳d $, 埋單我就要around $41000 啦...
所以要計清楚呀...

quote]
mymelody.lam 寫道:
住什麼房?
住咗幾多日?
順產定開刀?
最後幾多$找數?
其他有什麼都可以講,因我係第一胎諗住係浸會,想知多d。[/quote]

大宅

國民生產總值:1048

15週年勳章

smilebaboo:
住8人房滿唔滿?
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/78272/banner00.gif[/img]

別墅

國民生產總值:872

你個医生收費好貴呀!名医?

smilebaboo 寫道:
我04年係浸會join package 6日5夜, 大房standard price, $12800 (如果冇記錯), 我係開刀生...我覺得間醫院幾好..d 姑娘都好好, 個個都好 helpful架...!!其實住大房都好舒服架啦...唔會太逼..

至於醫生費就要視乎你個醫生收費架啦..開刀會貴d, 因為要加麻醉師費...我個醫生順產同開刀都係一個價...$14800 + 麻醉師費 $4800, 同埋我個囝囝係佛旦出世 (唔係擇日架, 係開頭諗住順產, 點知試左幾個鐘都生唔出, 因為個位置唔係咁好...所以開刀 (不過未入產房, 所以唔使收試產費)咁我就要比多一個假日手術室費(唔記得幾$, 同埋開刀老公陪產又要收$900.(我係半身麻醉, 所以老公可以陪產) 仲有就係我個醫生唔包睇bb, 咁又要用浸會d bb 醫生 (又要$), 如果你個醫生包睇埋bb就會慳d $, 埋單我就要around $41000 啦...
所以要計清楚呀...

quote]
住什麼房?
住咗幾多日?
順產定開刀?
最後幾多$找數?
其他有什麼都可以講,因我係第一胎諗住係浸會,想知多d。
[/quote]

大宅

國民生產總值:1167

我02年係浸會生, 住雙人房, 3日2夜, 加埋亞仔遲我2日出院(要照燈), 總共約3萬3左右 (順產, 醫生收我$6000)

大宅

smilebaboo:
住8人房滿唔滿?

mymelody.lam
我住個陣時就唔滿..我訓個邊仲只係得我一個, 左右都冇人..出院時就開始多人入住...真係要睇下你個時多唔多人生先知lu..

大宅

我個醫生係我個朋友用開既..起初我都唔知係咪名醫..亦都唔知佢收費係算唔算貴..不過之後知出邊有好多平好多, 但係老公話覺得好就唔好轉喎...我大肚時join 浸會個講座時, 介紹過佢亦係浸會既顧問醫生, d 姑娘好likey 佢架..最近我聽人講話原來浸會院長個女都係揾佢接生, 我呢兩日又見佢上電視個奶粉廣告都出現. 不過佢真係好掂, 手勢真係好好...!!

FM1218 寫道:

洋房

國民生產總值:322

smilebaboo,

你個醫生是不是叫Dr. Nancy Fok

男爵府

國民生產總值:9248

佢開刀手勢好,你個傷口痛唔痛呀?我意思係生院o係醫院o個時
我個醫生係我個朋友用開既..起初我都唔知係咪名醫..亦都唔知佢收費係算唔算貴..不過之後知出邊有好多平好多, 但係老公話覺得好就唔好轉喎...我大肚時join 浸會個講座時, 介紹過佢亦係浸會既顧問醫生, d 姑娘好likey 佢架..最近我聽人講話原來浸會院長個女都係揾佢接生, 我呢兩日又見佢上電視個奶粉廣告都出現. 不過佢真係好掂, 手勢真係好好...!!

[quote]
FM1218 寫道:

[/quote]

洋房

國民生產總值:316

Package $12600
Med/Misc $250(around)
Doctor fee $4500
BB Doctor fee $1200 (I ask for it)
One more day for mama $1000 (around)
Total $20000 (around)
[img align=left]http://www.josephleung.net/My%20Baby/mth06h.jpg[/img] 皓然相薄

大宅

yes...:wink: :wink:

charisfong 寫道:
smilebaboo,

你個醫生是不是叫Dr. Nancy Fok

大宅

happyvv,
生完第2日係落床個時有d 痛, 不過第2日我第2日就唔使食止痛片lu...咁都算ok 啦...嘻...
happyvv 寫道:
佢開刀手勢好,你個傷口痛唔痛呀?我意思係生院o係醫院o個時[quote]

[quote]
FM1218 寫道:

[/quote][/quote]

男爵府

但我係好怕死怕痛既人,唔知會唔會好似你咁叻呢?其實我未有bb,但係想做定research先o者,因為我一路都係睇開nancy fok既,你個傷口長唔長,生完後有咩感覺?[quote]
happyvv,
生完第2日係落床個時有d 痛, 不過第2日我第2日就唔使食止痛片lu...咁都算ok 啦...嘻...
[quote]
happyvv 寫道:
佢開刀手勢好,你個傷口痛唔痛呀?我意思係生院o係醫院o個時[quote]

複式洋房

國民生產總值:300

我0岩0岩係1月尾晌浸會生完, join package, 大房,
住3日4夜, 順產, 找數$23930, 我覺得好值得... 0的姑娘好好... 又有人take care baby... 0甘你可以休息... 0的親戚朋友又可以隨時黎... 我住0個間大房成日都係得3-4人住... 好正....

大宅

其實開刀始終都係會痛架啦...幾個月個傷口有時都會少少痛架..尤其是比bb 用腳整到就更加痛啦..!! 不過nancy fok 既手勢真係唔錯..個傷口開得好低..其實現在生番d 毛毛就直頭唔覺啦..!! 我仲記得佢幫我縫針時仲好風趣咁問d 姑娘話"點呀..聯得靚唔靚呀..係咪幾好呢..值幾多分呀??"... :mrgreen: :mrgreen:

happyvv 寫道:
但我係好怕死怕痛既人,唔知會唔會好似你咁叻呢?其實我未有bb,但係想做定research先o者,因為我一路都係睇開nancy fok既,你個傷口長唔長,生完後有咩感覺?[quote]
happyvv,
[quote]
happyvv 寫道:

男爵府

Thanks smilebaboo

大宅

國民生產總值:4051

bblamcc,

我想問o下你是找邊位e生, 因為我都想在浸會生!!

bblamcc 寫道:
我0岩0岩係1月尾晌浸會生完, join package, 大房,
住3日4夜, 順產, 找數$23930, 我覺得好值得... 0的姑娘好好... 又有人take care baby... 0甘你可以休息... 0的親戚朋友又可以隨時黎... 我住0個間大房成日都係得3-4人住... 好正....

男爵府

國民生產總值:6279

2018勳章

bblamcc,

我都想知呀, 我都想係浸會生呀, 唔該

複式洋房

國民生產總值:300

我係搵岑德強, 佢係浸會駐診, 不過佢會係3月1日後, 出黎自己掛牌.... 可能會貴0的

大宅

國民生產總值:3812

我剛在此醫院生完, 個人覺得一流銷費九流服務. 因我催生順產故冇JOIN醫院package, 住八人房, 大人二日一晚而bb三日兩晚(冇照燈), $22000 找數. 如果唔係睇開0即私家指定此間我一定唔選擇, 好多國內人仲有0的生完冇錢比要叫警察拉0個媽咪走. 0的護士冇禮貌把口又嗅又惡. 我0的親戚和朋友個個都話"間醫院咁差0即". 同我同期生0的朋友係養和和法國回應都係好.

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.