嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

子爵府

有無bb食緊a+ 2, 比d意見呀.......

有無bb食緊a+ 2, 比d意見呀.......
我的婧婧係2004年9月10日出世啦! 重3.2kg

男爵府

好媽媽勳章

Re: 有無bb食緊a+ 2, 比d意見呀.......

我個女都係食緊美贊臣a+2,ok啦!!

子爵府

Hi Joan,

你呀b是否由6個月改食2號, 我聽人講a+ 2 好熱氣, 好多痰....所以都唔知比唔比bb.............try ?-(
我的婧婧係2004年9月10日出世啦! 重3.2kg

男爵府

好媽媽勳章

mokchingyin0910,

我個女出世已經食美贊臣,我6個左右轉2號,而家已經11個月大,我又唔多覺亞B有痰,因佢無mug咳(touchwood),但我個朋友個仔就有痰,我諗因人而已.

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

係啦,我都聽好多人講過a+2好熱氣,bb食左之後就便秘。所以我唔敢幫囡囡轉住,因為聽人講唔駛咁快轉2號,所以都係諗住做多d research 先。

子爵府

chingching,
hello, 又係我呀~~~ 我九個月開始同卓 b 轉 2 號, 我拖到好長黎轉, 轉一餐o個時無問題, 一開始轉兩餐就便秘, 幾日都

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

shan
咁卓b係咪都食緊a+呀。唉......咁多個都話一轉2仔就有問題,我都唔知點好啦。

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

子爵府

我bb 出世已經係食a+1 號, 8個月開始我同BB 轉 2 號, 用正常轉奶方法, 即係第4 日加多一餐, 我bb 都係唔肯飲水架, 不過我媽媽就會比d 湯佢飲, 果汁一個星期只飲2 次, 但都無出現便秘呢個問題, 反而因為出牙仔有時1 日痾2 次呀!! 所以我唔覺得熱氣喎, 我唸都係因人而2 喎.
我叫祉延, 係2004年4月18日出世啦~~2004年8月10日, 我第一次識反身啦!! 2004年12月25日, 我識坐啦!!2005年9月1日, 我有16 隻牙啦!!
18/4/04 2.675kgs 29/7/04 5.5 kgs 61cm23/1/05 9.55 kgs 70 cm28/3/05 10 kgs 72 cm6/5/05 10 kgs 74 cm26/10/05 11.1 kgs 79 cm

首頁

尾頁

跳至