跳至
[2004年或之前] 你地bb 開始識認人未?

首頁

尾頁

男爵府

你地bb 開始識認人未?

我亞小b 識認人, 佢好少見到我媽咪同我老爺, 小b試過見到佢地喊呀.

版主

2020勳章 2019新春慶豚圓 玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

Re: 你地bb 開始識認人未?

Kevin係世界仔, 邊個抱都得... 對住任何人都笑得餐!! (咁當然會認得爸爸媽媽啦~~~)

複式洋房

小蝦佢識得認人 + 認地方,昨日同前日有去婆婆家,婆婆接手抱佢,佢望兩望就喊,婆婆想餵佢食奶都唔得,最後我要提早走人,真掃興 ?-(

當佢一返到屋企,成個人生猛番晒,係咁不停"wee wee 哇哇'',真係無佢符 :mrgreen:

但昨日亦有親戚來我家,好多人抱佢,但佢無喊過喎 ?-( ?-(

男爵府

我個b都係咁, 一時一樣, 早兩日又唔係咁wor.

侯爵府

小倩 寫道:
Kevin係世界仔, 邊個抱都得... 對住任何人都笑得餐!! (咁當然會認得爸爸媽媽啦~~~)

我霖霖都係任何人抱都絕對無問題, 只係訓醒時應一應人, 只要聽到媽媽婆婆公公的聲音, 咁就無問題架.

版主

2020勳章 2019新春慶豚圓 玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

我乾哥(BB契爺)今天返台灣, 佢一家幾口去送機, 約了今日朝早去青衣城碰個面... 到了大家樂, 我放下仔仔讓他們逗弄, 小B不知幾開心 (當然auntie/uncle都好開心, 好似抱孫咁!!)

晏晝去西貢車公廟拜神... 小B太熱扭計, 有個路人甲姨姨逗佢玩, 佢眼定定望住人, 仲肯俾人抱~~~

唉, 呢個仔肯定俾人拐O左去都得!! 三九唔識七的都肯跟~~~

大宅

我個b都係呀,個個抱都得,就算唔識都無問題,總之有人抱就o.k.la. 係人同佢講野都好好笑容架,個個都話佢真係識得逗人開心,佢真係同Kevin仔一樣,俾人拐左去都得呀.
]MY Baby is Kelsey...^_^. She is 2 months and 14 Day 媽咪1號生日 + Daddy17號生日=18 (10月8日Kelsey BB出世啦) :-P 快D入黎參觀下我個小天地啦 :-D [img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/70965.4518324.gif[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5717339.18690.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853425.14930.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853424.61806.jpg[/img]

大宅

柔柔又係亞豬亞狗撩都笑,個個都肯跟,我諗第時俾粒糖都可以扼佢走囉,真令人擔心!

大宅

今日屋企團拜, bb都係個個都跟. 但係一望到我就會眼仔定定咁. 我諗佢至少認得我. :mrgreen:

別墅

giy2000_hk,

我個b同你個小蝦一樣識得認人+ 認地方,去到婆婆,及嫲嫲家就係咁喊,平日係婆婆湊佢,果日婆婆一抱佢,都喊到收唔到聲;跟住我o地去咗幾個地方拜年,小b都冇喊,唔知係咪去到環境較大o既地方佢就好d.

今日帶小b去飲茶佢都冇喊,真係唔知點解..... ?-(

別墅

之前我媽咪係我屋企住幫我湊阿b,係年廿七我媽咪返屋企過年,今晚再返o黎我屋企,一抱起阿b,佢就喊唔停,最後喊咗三十五分鐘,喊到聲嘶力竭......瞓咗,聽日我同我老公都要返工,剩下我媽咪一個,睇o黎阿b又要喊過不停,我個b真係超級認人,真係唔知點算好. ?-(

複式洋房

Virstan,
我小蝦佢揀人o黎認。今日帶佢去o的叔公度,佢除o左累了要睡而喊之外,就無喊過。

唔知點解次次去親婆婆度實喊到唔肯比其他人抱。

唔通佢鍾意少傢俱的屋企? ?-( ?-(

大宅

我bb都識認人啦!平時bb沖涼好開心,但有次爸爸幫她沖涼飲咗幾啖水,隔左幾日爸爸再試時,剩係開始幫她除衫就已經喊,但一轉手俾返媽咪,她就收聲...

複式洋房

BoBMa,

你個小b記憶力都幾好喎!飲

洋房

bb沖涼時真係識認人,之前係我阿媽幫bb沖涼,新年開始就由我自己負責,點知頭一,二日我一幫佢除衫佢就反抗,好在係第三日bb終於肯合作!

我bb其餘時間都肯跟其他人,但一到夜晚8,9點就開始認地方,所以我兩公婆好難同bb出街食晚餐,因為bb會係餐廳大叫大喊!!! :evil: 但次次埋單走人佢就收聲 你地bb有無咁?

男爵府

我個仔好早之前已經認得我, 一見到我就會笑, 不過lee幾日好唔開心, 因為我同老公將呀仔放左比我呀媽湊一晚(佢係第一次夜晚離開我, 而且我呀媽同我講, 佢d朋友見到呀仔, 同呀仔講, 你呀媽今晚唔要你呀, 呀仔聽到後即刻扁嘴, 個樣好唔開心, 好似識聽o甘), 而且呀仔之後又病左, 我喂佢食藥, 佢一見我拿藥比佢, 佢就喊, 所以佢依家見到我笑都唔笑呀, 但佢見到個工人就笑得好開心, 係o甘望住個工人, 攪到我更加唔開心, 依家心情好差呀~

大宅

我個豬比比可能都認得人啦, 因而家佢見唔到我成日扭計,
我放工回家後, 佢又冇事.. 我抱著佢訓先肯, 爸b抱佢,喊到死咁... 其實都唔知道係唔係件好事 ?-(

侯爵府

琴日放工返媽媽家湊霖霖,我媽媽要出街,霖霖就扁咀仔,跟住喊埋出黎,可能霖霖想跟埋婆婆去街街啦!但我早上返工,又唔見霖霖喊o既。

大宅

To: lui_BB,

我又係呀, 我都好唔開心呀, bb見到工人仲笑得勁過見到我, 有時我喂佢食奶佢都會扭計, 但工人喂就定定, 真激氣, 我已盡量一放工回家就抱bb及同佢傾計, 但都好似無用, 請問各位十月媽咪有冇計??

大宅

OnOnKo 寫道:
To: lui_BB,

我又係呀, 我都好唔開心呀, bb見到工人仲笑得勁過見到我, 有時我喂佢食奶佢都會扭計, 但工人喂就定定, 真激氣, 我已盡量一放工回家就抱bb及同佢傾計, 但都好似無用, 請問各位十月媽咪有冇計??

唉~~~ 最慘就係咁樣, 認得工人多過個媽, 我想都冇辦法!
好彩我個bb最認得如下: 1)我2)工人3)奶奶4)bb爸爸
2) & 3) 就成日唔同的呢
不過我自己就好介意的, 我奶奶禽晚同我講, 話bb認得個工人多個佢, 我可以講乜呢, 都冇辦法架呢!

首頁

尾頁

跳至