心聲留言

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如果奶奶幫妳湊bb,妳會比錢嗎??,佢會唔會叫妳比錢?

如題;??
[email]www.babyhome.com.tw/bb/62805[/email]WWW.BABYHOME.COM.TW/BB/62805/[img align=right]an4406f7eie652[/img]

侯爵府

Re: 如果奶奶幫妳湊bb,妳會比錢嗎??,佢會唔會叫妳比錢?

點解你會覺得5駛ge
我比我媽湊都有比啦
fanny媽 寫道:
如題;??

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Re: 如果奶奶幫妳湊bb,妳會比錢嗎??,佢會唔會叫妳比錢?

佢吾叫我都會自己比啦!過時過節或佢生日仲買禮物比佢地架..

NNN

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我覺得點都要俾D,揍個BB唔少錢。

公爵府

你奶奶以經養大你老公, 依家幾十歲仲要養孫?!
嘩 ~ 你賺晒lu ~ :mrgreen:
恭賀新禧,迎春接福!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

呢D野唔洗奶奶出聲, 緊係要俾啦!

男爵府

你請工人都要比錢啦~~~比奶奶湊當然都要比錢啦!!!! 就算奶奶無出聲話要比, 自己都要主動比囉!!!!

大宅

BK Milk勳章

點解唔使比,唔通要你奶奶貼錢湊孫???就算奶奶唔出聲你自己都要比啦,不過多少就看自己能力,你要得奶奶湊,即係你有工作啦,咁比錢奶奶湊都好應該啦,我叫我媽湊,我都要比8000。
[img][/img]

男爵府

好媽媽勳章

fanny媽,
緊係耍比啦! 我老公仲比好多呀!!!!!!! 成皮嘢!!!!!!!!

複式洋房

731mon 寫道:
fanny媽,
緊係耍比啦! 我老公仲比好多呀!!!!!!! 成皮嘢!!!!!!!!

好勁呀成皮嘢! (成皮係咪包埋比開既家用) 我都係諗住比多几仟蚊99湊bb. 如果比多比少左(特別情況)就唔係禁好. 比几仟再加工人幫99手會唔會好d?

男爵府

你地咁好呀比到咁多錢.....
我地都係打四千蚊到奶奶呀,因為我同老爺搵得吾多,仲要買bb奶粉尿片呢......

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

3loks 寫道:
agree

錢-無論多少都會比(多少按能力而定)

如果許可的話
就算奶奶冇幫揍仔都比d好

exactly!拔我屋企就有o的咁荒謬o既真人真事!講起火都o黎! :evil:
Jerry in Studio 其實無咩要求, 得到o既反而越多.........

侯爵府

貴親呀,駛5駛幫你
啫喱媽 寫道:
exactly!拔我屋企就有o的咁荒謬o既真人真事!講起火都o黎! :evil:

男爵府

栗子媽媽 寫道:
貴親呀,駛5駛幫你

我阿媽幫我二哥二嫂湊仔囉,家陣都17歲啦,唉..............

我二哥都還好見o下個仔,佢阿媽直頭影都無,我真係好唔鍾意佢!我阿哥都係唔抵幫,但我又覺得佢好慘........
Jerry in Studio 其實無咩要求, 得到o既反而越多.........

男爵府

唔係嗎...99湊大完老公,而家又湊個B...咁都唔比(咁係唔係唔係唔生呀B你一個仙都唔比)?
就算奶奶唔出聲..都唔好意思唔比...換轉你係你99,你會點?99或者屋企長者唔肯一定要幫你湊BOR...多少就要問心同睇下先己既能力...

我就覺得除左比錢外...有時都好應該關心一下佢地既情況...湊阿B好辛苦架,更何況佢地都有咁上下年記...請下佢地食野,得閒陪下佢地同阿B...

:-D

侯爵府

係呀,我自已有時對住栗子幾日都好吃力,叫我做full time mummy 一定水火,好在有亞媽幫我湊咋
所以做人亞媽之後都考順左
LOVELYMOM 寫道:
唔係嗎...99湊大完老公,而家又湊個B...咁都唔比(咁係唔係唔係唔生呀B你一個仙都唔比)?
就算奶奶唔出聲..都唔好意思唔比...換轉你係你99,你會點?99或者屋企長者唔肯一定要幫你湊BOR...多少就要問心同睇下先己既能力...

我就覺得除左比錢外...有時都好應該關心一下佢地既情況...湊阿B好辛苦架,更何況佢地都有咁上下年記...請下佢地食野,得閒陪下佢地同阿B...

子爵府

好媽媽勳章

其實如果唔理奶奶定阿媽...總知人地幫自己湊bb既...唔多唔少都會比番錢...因為湊bb除左時間之外...精神都好緊要...所以應該都會比錢...

[url=http://lilypie.com][img]

伯爵府

就算奶奶�亞媽唔叫我比錢,我自己都唔好意思!更何況她們沒有收入,我覺得是必須的,因為湊一個bb/小朋友真係唔簡單,因為自己都湊緊個囡。
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

首頁

尾頁

跳至