嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

del

del

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 3個月大baby買邊隻牌子carseat好?

my baby use Chicco,New born---3 years$26xx...
it's so good for my baby~
[url][/url]

男爵府

Chicco

1.可以坐到幾歲? 3歲
2.幾錢? about $9xx.

男爵府

我都覺得chicco好!$9xx咁平??我依稀記得囡囡隻carseat好似要成$2000喎!不過都兩年幾前,唔通而家減o左價?平o左咁多??

大宅

Chicco $9xx個隻for大d既bb, 好似成9個月, 初生至3歲個隻要成$2000幾, 我就買咗'Maxi'個隻carseat, 係康嬰之城訂重免費送貨, 可以去0/3 baby度睇吓d款, 大約$2000幾, 康嬰之城買會平d.

男爵府

fannyng9876,

您講得啱, 我醒起因為我連埋d床仔同櫃一起買, 當時chicco有cash coupon 送, 所以用埋cash coupon 個car seat 約$9xx.

唔好意思, 生完仔後整個人都冇哂記性:cry: , 唔係您咁講我都仲醒唔起. 如有誤導, 請見諒!

(咦, 我個仔大您個女一日咋!)

fannyng9876 寫道:
Chicco $9xx個隻for大d既bb, 好似成9個月, 初生至3歲個隻要成$2000幾, 我就買咗'Maxi'個隻carseat, 係康嬰之城訂重免費送貨, 可以去0/3 baby度睇吓d款, 大約$2000幾, 康嬰之城買會平d.

複式洋房

我都剛剛買了張chicco vector carseat 俾仔仔。都好ok,
用pamper bb會員有9折。bb會還有一張大$100 coupon 可以用。
Muichub

大宅

del

del

男爵府

mothercare 有一隻$580,之前choice(8月)話佢排第二,有四粒星,而chicco只係得三粒星,第一嗰隻有四粒半星,但係要二千幾唔記得乜牌子.
我的大寶貝喜悅晴朗  我的小寶貝光明喜樂
我的編織作品溫暖牌  

大宅

0/3 bABY 依家減價個隻$699 ,超值呀,半價喎,我都打算買
我的寶貝女朗朗在5月25日早上7:40分出左世.仍然是全人奶bb,唔肯飲奶粉的體重記錄
5/25 --2.7kg   43cm         6/1   --
6/5   --2.76kg                   6/11 -3.02kg
6/18 --3.3kg                     6/28 -3.75kg
7/5   --4.1kg   58cm         8/5   --5kg
10/4 --6.06kg                  12/6 -- 6.46kg
無磅好耐啦,費事磅,反正都係xs碼,我個女食得行得睡得玩得排牙仲好駛得,又好精力過d大人,足以累死你,磅數仲算d咩呢

洋房

我見今期有隻PEG PEREGO 0-13KGS CARSEAT做PROMO, 原價$1399 特價$699.
http://www.o3baby.com.hk/May-hotdeal.html
:-D

別墅

我都有留意PEG PEREGO, 但係0-13KGS, 咪好快唔o岩坐?
(我朋友個cute cute bb 女, 未夠7個月已經有10kg啦...)

我bb 五月出世, 諗緊買張0-4歲o既.... 感覺好似襟玩d....

洋房

8月選擇月刊choice話carseat最好,最安全是分開嬰兒體重來選購,如:0-9kgs,9-18kgs.因為嬰兒第1年體型轉
變太大,如身高,手腳長度.一部用得時間長的carseat很難滿足不同體型的兒童.
詳細可查下www.consumer.org.hk資料.
:-D

首頁

尾頁

跳至