意見反饋
義工
跳至
[元朗區] 元朗商中校友請進~~

水晶宮

國民生產總值:71818

畀面勳章 環保接龍勳章

元朗商中校友請進~~

[size=x-large]開張大吉!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

大宅

國民生產總值:2139

Re: 元朗商中校友請進~~

我黎報到啦

複式洋房

國民生產總值:132

我又黎報到~
不如寫埋年份呀.....

Fanny~84-91

大宅

Fanny~84-91
yy~85-92(文科)

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

[email protected] 寫道:
Fanny~84-91

mclam~79-84

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

Fanny~84-91
mclam~79-84

男爵府

國民生產總值:5412

報到 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen
86-91 (文科), 老餅一名 ~~ :lol: :lol: :lol:

[email protected], 你好掂, 連校歌都係記得, 以下 ( )是依我依稀記憶打出黎,但有d唔知, 有無人幫手 ???

"九龍半島,元朗圜中,紳商協力,立我"孔"(黌)宮,莘莘學子,"蕭蕭容容"(從從容容??),賢能誕育,化俗成風,奮可進取,勤能補庸,樸無華飾,誠竟其功,"旺旺"(??)四訓,旦(夙)夜事從,一心一德,互勉(領)登峰, 登!登!登! (自己加o既 :wink: :wink: :wink: )

大宅

catmiecatmie:

唔~~,首歌都應該差唔多啱晒
其他人唱呢首歌最長唱七年,但我屋企四兄弟姐妹
都係商中畢業,你話我屋企唱咗幾多年

喂,你睇黎係我地呢度報到既媽咪裏面最後生個位囉喎,
仲話自己老餅一名,咁我地咪......

你地最近有無經過商中呀?我今日行過商小附近,見到商中
好似改建咗,好似加多一座building,唔知係咪呢 ?-( ?-(

大宅

fanny:

你早我一屆,我地應該有見過面,我都識幾個你果屆既師兄姐架,好似" law ying",亞龜,蚊芝等呢!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

ha, 我先係至老餅個果. 我細妹都係商中讀架, 佢低我一班. 記得有一次放學, d交通安全隊捉住我喎, 佢地以為我係我細妹. (因為佢係交通安全隊既隊員). ?-(

其實我都唔覺得我地似樣.

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

哇, yy, 你朝早6點幾就起左身啦?

複式洋房

"九龍半島,元朗圜中,紳商協力,立我黌宮,莘莘學子,肅肅"容容"(從從容容??),賢能誕育,化俗成風,奮可進取,勤能補庸,樸無華飾,誠竟其功,皇皇四訓,夙夜事從,一心一德,互勵登峰

我記得好似咁........ :lol:

複式洋房

[email protected] 寫道:
fanny:

你早我一屆,我地應該有見過面,我都識幾個你果屆既師兄姐架,好似" law ying",亞龜,蚊芝等呢!

蚊芝好似有D印象~
你果屆..我好記得謝連輝,不過佢好似理科的...

全家得我一個商中畢業....

大宅

國民生產總值:4712

嘩嘩嘩....我都黎報到先,真係諗番好多好笑野呀!
尤其係首校歌呀...真搞笑!我就忘記了,不過你們譯得好精彩呀,真係由心到笑出來呢!
我諗大家再傾耐d, 才發覺原來係同學黎架 ...... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 咁就好啦,因為咁多年都未碰過舊同學架!

講番轉頭,我係商社架,我班好少同學商社的,多數係勤或者樸社的。

好B:
- 我簡直一路睇一路格格笑呀,尤其係講 lau 鬆,我地都成日扮他講野,佢最鐘意鬧人係 ‘唔好笑’、’胡說八道’….,最記得有次我班要去國語朗誦比賽,有句係 ‘XXXX 用柴燒’ ,我們就讀了 ‘叉燒’ ,成班都笑了好耐,收唔到聲, lau 鬆 又 鬧 ‘唔好笑’。
- 你唔提起都忘記了呢個聞花佬: 聞花...頂住…跟手督住個肚,而佢自已就賴 enjoy 咁 mei 實對眼張大個口 ah…….。
- 阿訓導miss mit甩鬚,那時d女同學離遠見到她已經彈開啦,一係就話頭髮唔得,一係就話條裙短,不過我就無有怕 。

Ah……我現在都有兩位同事係元朗友,有個還早我三、買屆畢業,但都知道同一個人 (男性),因為有校草稱號,他現在都未婚呀,係老成左d囉! 你地唔知會唔會咁o又識得呢?

廖sir 好 nice 架,上次跟他和黎志祐 BBQ,他們都無乜變,黎 sir 還跟我們呻,他鬧學生用左 15 mins. ,好勞氣喎。

你們認識 朱sir 嗎? 他結婚我們都有去觀禮,以前我們和他及廖廖玩得最埋,朱sir 婚後移民了 (好似係 New Zealand)。

教 PE 的 Miss Or 還在教嗎? 她應該記得我,想當年她捉我入田徑和藍球校隊的,但就係唔比我入排球隊 (我鐘意嘛)。教羽毛球的張林成都認得我,他在元朗廣場有間運動鋪,而家還有嗎?

陰聲細氣教英文的 Miss Yip 好鬼斯文。
刁太…..成鬼日提住 ‘好到底’ ,話以前打完波就會去食麵喎,佢以前都係校隊黎架。

你們說那個 Miss wan 和 金毛就不曉得了。

大家 keep 住 ‘發表’ 啦 ,好多野係你地提起我先記得咋!

別墅

國民生產總值:853

DEL...

大宅

mclam:

hehe,呢幾排玩得太開心,所以日夜時間唔多協調,有時會早起呢!

sue:

你知唔知朱sir返咗黎呀?佢而家係屯門安定邨間路德會呂祥光教緊呀!

我聽人講"lau 鬆"就聽得多,但係都無比佢教過,亦都對佢無印象呢,而聞花亞sir亦唔知係邊個喎 ?-( ?-(

張林成間鋪叫"三友",好似搬咗去舊嘉誠酒樓果邊啦!

而訓導蘇太佢好似係天水圍裘錦秋教,不過唔知而家退休未呢?講開頭髮,好記得個時原本話唔比女仔留長髮,因為係清潔問題,係我地據理力爭之下,終於有得比我地留啦,但係要紥起都唔過肩,你話咁樣係咪儍儍地呀,於是我地成日都施詭計,將條辮最長既部分繞起係中間,咁到突擊檢查時又可以過骨啦
:mrgreen: :mrgreen:

你話既校草係邊位呀?我都唔知商中有校草,但出黎做野後,先知其他附近兩間中學既男仔原來成日都過黎商中睇女仔,佢地話商中女仔靚d,無佢地個d咁娘及淨係會死讀書喎!

大宅

fanny:

你讀文科定理科呀?
蚊芝係你果屆repeat我屆既同學呢,同期仲有鄧淑嫻,杜菁蘭,羅嘉添等人呢!

至於謝連輝,我知係邊個但無乜兩句,因為我同佢係唔同班,無來往呢!

yy

大宅

國民生產總值:4712

[email protected],
你唔識'聞花佬',咁大有可能我係你師姐啦!
你識朱sir? 個時連最friend廖sir都唔知他的去向,他應該都係教英文科了。 何解mit甩蘇會去了裘錦秋架,可能比學生complaint多頂唔住。

至於校草,係我地幾個女仔比佢的稱號,志在玩佢

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

yy,

咦, 蘇太家陣冇係商中教咩?

靜靜地話d野比你知丫, 第一屆有d學姊好靚架, 以女性個角度黎睇, 我都覺得有幾個真係好靚. :mrgreen:

男爵府

國民生產總值:5412

[email protected], 係呀, 新加o既校舍 ~~ o甘"喬"我屋企都係四兄弟姐妹一樣o商中畢業 ~~

跳至
  • 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.