意見反饋
義工

產前產後 今日: 0|主題: 240756

請問 : 除了著傳統的大肚衫, 還有什麼選擇????

大宅

國民生產總值:4137

請問 : 除了著傳統的大肚衫, 還有什麼選擇????

我有bb一個月, 已開始覺得個褲頭有d緊。想問除了穿大肚裙, 仍有什麼好選擇? 有冇d型仔款?

謝謝指教 :mrgreen: :mrgreen:

男爵府

國民生產總值:7050

Re: 請問 : 除了著傳統的大肚衫, 還有什麼選擇????

我大肚時夏天就會著兩個骨褲加件大肚衫囉,冬天就長褲加大肚衫,都好後生look架! :mrgreen:
Jerry in Studio 其實無咩要求, 得到o既反而越多.........

大宅

國民生產總值:2342

Re: 請問 : 除了著傳統的大肚衫, 還有什麼選擇????

我依家30week只係買大肚褲,都冇著過大肚衫,平時買d鬆身fashion衫都OK架,一d都唔娘,因為我真係頂唔順嗰d衫,如果買正式孕婦裝,又要靚又要in嘅就非常貴,著幾個月好唔抵啫!

洋房

國民生產總值:234

你可以去"媽媽世界"睇下D大肚牛仔褲吖,有D Cutting幾好,又有得試,我都買左兩條去街著,約$3XX一條;另外可以去旺角女人街有檔賣大肚衫嘅檔口買Cotton料嘅運動褲(一條$89)平時落街著,好舒服架!

大宅

國民生產總值:1081

我都淨係買咗大肚婆牛仔褲&牛仔裙著,上身就著噃普通大d嘅衫... 同理絕對同意ringmike講"正式孕婦裝,又要靚又要in嘅就非常貴,著幾個月好唔抵"...

大宅

國民生產總值:2497

係邊買嫁~大肚婆果d牛仔褲同牛仔裙,請問葵芳有冇得買嫁呢

大宅

ringmike :

我勁同意您的說法!!!

但想問 : 褲頭方面是否選"象巾 頭" 或是....

另外, 有需要買"類似束褲"的東西?

thanks
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

大宅

alva :

想問 : 您幾時開始著大肚牛仔褲的?

其實,同普通的有什麼分別呀??-( :wink:

thanks!!!!

洋房

國民生產總值:199

講真,專登去買大肚衫真係好唔抵,其實著d鬆身衫,如運動衫都得,甚至乎老公果d都得咖。

洋房

國民生產總值:433

totally agree with ringmilk. I only bought one大肚 trousers in HK. I wear 運動衫 during weekend. For work, I bought all maternity wears fr New York. They are modern and fashion !

大宅

國民生產總值:1621

我去街就著D大件少少嘅衫,索帶牛仔短裙,加一對boots......正,冇人睇得出我大肚,平時就大肚裙落街,是但D.
頌恩99年3月8,穎恩05年5月2,浩宏06年12月31 頌恩穎恩網頁

別墅

國民生產總值:632

lovelyanyan

你個囡囡有D似劉嘉玲呀!

公爵府

國民生產總值:28259

黑魔鯉,
葵芳好似冇大肚婆褲賣架, 得 d XL 碼既衫.

荃灣新之城有一檔, 同埋荃豐都好似有, 但我會出旺角中心買.

大肚婆褲條橡筋係特別設計, 可以較鬆緊, 唔同一般橡筋褲.

我就買 d 牛仔背心大肚裙, 襯返未有 bb 著果 d tee, 個 look 都唔娘架
[/url]

複式洋房

國民生產總值:219

It's expensive to buy fashionable 大肚衫. So, during pregnancy, I only buy some sportswear in larger size with elasticity. The other 大肚衫s are from my sisters & friends. It will help save $.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.