自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

想買本GRAMMAR書自學,但坊間個啲好貴,係咪真係要買個啲差唔多$200個啲? 

大宅

商務書局有,有初級及高級嘅,一本好似一百左右(書加vcd)
原帖由 PSKI 於 09-9-28 17:33 發表
想買本GRAMMAR書自學,但坊間個啲好貴,係咪真係要買個啲差唔多$200個啲? 

公爵府

誠意推薦:
English Grammar in Use
by Raymond Murphy
分初階,中階&進階.
我好多年前買都要百幾蚊一本,宜家就唔知, 同埋好似轉左版.
呢一套書真係幾好,但要好勤力咁KEEP住日日做練習.

大宅

好媽媽勳章

我上星期係三聯都買咗English Grammar in Use $132,都係人地介紹比阿仔用的(小5)!

男爵府

2024年龍年勳章

上個月 ,我自己去補英文, 個英文老師都叫我買呢本, 不過我哥本係高級advanced english in use by Martin Hewings, 係去D二手書店 / YXHXX BXD 都會有得賣, 我買係二手好似$140...係屯門買, 成本都無做過, 新既一樣, 商X 都有得賣, 不貴好多...佢勝在答案有解釋點解係呢個答案...不過我得中五程度既英文, ADVANCED 哥本真係難D ....你當中七就差唔多...

侯爵府

好媽媽勳章

其實網上有冇呢啲link可以入去練習
thanks

珍珠宮

原帖由 rean_chau 於 09-9-28 11:10 PM 發表
誠意推薦:
分初階,中階&進階.
呢一套書真係幾好,但要好勤力咁KEEP住日日做練習. ...

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

男爵府

套書FOR幾年班嫁?

原帖由 rean_chau 於 09-9-28 23:10 發表
誠意推薦:
分初階,中階&進階.
呢一套書真係幾好,但要好勤力咁KEEP住日日做練習. ...

大宅

係呀,就係呢本,但我記得我買嘅時候係98元wo (好似折左,但唔記得幾多折)
真係幾好
原帖由 rean_chau 於 09-9-28 23:10 發表
誠意推薦:
分初階,中階&進階.

伯爵府

Let see

Brighter Grammar 1-4 New Edition

Longman

C.E. Eckersley
M.Macaulay D.K.Swan

首頁

尾頁

跳至