興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

想買pocket PC,請問邊隻好?

想買部pocket PC,唔知邊隻好,要

大宅

Re: 想買pocket PC,請問邊隻好?

anyone help, please?

大宅

如果願意負擔3500蚊(網上定購價...)左右,Dell X50v係一個好選擇!
一)CPU624Mhz,可以玩上幾年都唔覺太慢!
二)而家新機已經用PPC2003,可以打橫(睇電影、開Excel一流...)...已經包括作業系統、email、Windows Media Player 10...其他office軟件要另購,此機玩3D遊戲亦一流...
三)已內置WIFI802.11b,可無線上網,當然屋企要加個個WIFI,不用再申請!
如果要埋手機功能...當然係Xda世界了...最平5千幾...

男爵府

醒目開學勳章

我都覺得Dell X50v物有所值, 不過好似無中文windows, 唔知處理中文有無問題, 我用過hp3715, 聲音好好, 連office, 有埋影相, 差唔多mug都做到, 不過好貴, $4000, 個mon解像度和大小就唔夠hp4700(沒有影相功能)好, 但hp4700都幾大部

大宅

一)係o既~Dell o既毛病就是好多PC/PPC冇中文版!凡事都要睇另一面~Dell做到咁平,有埋中文…香港PC行業會唔會好多人冇野做呢?不過有“怪獸中文”就冇有驚!(迫下自己學倉頡都好丫…)
二)HP 3715的確係高中價機o既萬能俠!120萬相機、pocket office、400Mhz、3.5”…買四千都算超值…但係個人都係憧憬(未買,考慮緊台版Xda Miini→Dopod818…)VGA 640x480 o既威力…,嘩,用o黎睇MPEG 4應該可以話~恨死隔離!624Mhz加3.7”VGA,賣3511、夫復何求?…其他野呢…慢慢加o羅!

大宅

多謝各位介紹,我最後買左HP3615,係百x匯買36xx.。
`站'時唔知好唔好用, coz唔係好識,重研究緊,如有問題希望各方專家到時幫幫小女子
Thank you thank you

首頁

尾頁

跳至
熱門主題