產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

有了bb, 是否常想睡覺?

我只是有了一個月, 但已覺很累! 一天到晚都想睡覺, 您們是否也一樣呢? ?-( ?-(

請大家分享下 :mrgreen:

洋房

Re: 有了bb, 是否常想睡覺?

maggie0930, yes it's normal. you will feel very sleepy untill around 20 weeks. don't worry.

別墅

I Feel sleepy till 3 months ar...... It is normal wow....Take more rest la MrsSweetie, hope you have a healthy bb

別墅

I Feel sleepy till 3 months ar...... It is normal wow....Take more rest la hope you have a healthy bb

子爵府

好媽媽勳章

係呀...我有左個陣時都成日想訓架...仲訓極都唔夠...

[url=http://lilypie.com][img]

伯爵府

2020勳章

我有了BB之後都係咁呀. 聽講我地睡覺時身體才會製造?血球, 對BB有益的, 所以想訓就訓多D.

大宅

係~~
頌恩99年3月8,穎恩05年5月2,浩宏06年12月31 頌恩穎恩網頁

侯爵府

畀面勳章

我個時都係勁眼訓,對咩都提唔起勁,一日到晚只會訓覺,放心這是正常的~~

侯爵府

metoo~
我家有隻曳曳豬

大宅

我開頭有左個3,4個月,就好想成日訓呀,
而+成日都訓唔著呀,一晚起幾次身呀,
仲好難先訓得番呀,唔知點解呢? ?-(

洋房

初初有bb,bb需要大量既營養,但個胎根本不夠power 係媽媽既活動緊既身體內”搶”營養,所以大腦會自然令媽媽覺得眼訓,你訓左個胎就容易係媽媽身上吸收營養.

有得訓就訓喇 

大宅

係o架!我都係咁呀,even宜家已經五個幾月我都成日想訓覺呀~

不過我睇書話大肚婆訓多o的覺可以刺激胎兒腦部生長,所以有得訓就盡情訓啦~

複式洋房

我都係呀, 好似

男爵府

YES

大宅

YES x100!!!

子爵府

係呀,成日都想瞓覺。

伯爵府

me too !!!!!!!!!

侯爵府

2020勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

係呀!尤其下午4-5點

lazybones,
你講得好好笑 ,好似bb識得催眠個阿媽咁。

首頁

尾頁

跳至