意見反饋
義工

夫婦情感 今日: 57|主題: 39105

我覺得好受氣

禁止發言

國民生產總值:9054

我覺得好受氣

禁止訪問

國民生產總值:4610

Re: 我覺得好受氣

子爵府

國民生產總值:11355

咁不如自力更生, 重出江湖找工做.
TKOP,  求你拜你,唔好再死纒住我、咬住我、回覆我!!!!!

禁止發言

禁止發言

子爵府

國民生產總值:11355

@[email protected] 寫道:
[quote]
Mrs.Chan 寫道:

咁不如自力更生, 重出江湖找工做.
我唔想有借口比佢,叫佢媽媽湊個女。[/quote]

你搵到錢, 個女又係你ga, 你有權選擇交囡囡俾誰人湊,
唔鐘意俾99湊, 咪唔好俾99湊law. 請人湊又得, 俾自己
家人湊又得 :mrgreen:
TKOP,  求你拜你,唔好再死纒住我、咬住我、回覆我!!!!!

水晶宮

國民生產總值:52356

2019勳章 2018復活節勳章

下?! $50 日點用呀?
佢咁樣比,真係過份佐D喎! 佢唔講下人地d老公每月俾成兩、三萬蚊家用老婆?!
如果佢咁樣,不如你試下咩都唔好買, 買「送」只買平價既,如:豆腐同菜, 唔好買立雜野食回家。屋企所有日用品,如:洗頭水、沖涼液,揀d勁cheap既,如果佢一咋你型,你就答佢:「你話我唔識慳oY嘛~! 咁我咪慳囉~ 你想買咩好野,咁你俾錢,我咪買囉~費時你話我大洗啦!」

唉~ 不要怪我這樣說....你老公又要馬兒好,又要馬兒不吃草!真係仲慘過打工....
Childhood is journey, not a race.

子爵府

國民生產總值:11965

好媽媽勳章

是是但但寫到:下?! $50 日點用呀?
佢咁樣比,真係過份佐D喎! 佢唔講下人地d老公每月俾成兩、三萬蚊家用老婆?!
如果佢咁樣,不如你試下咩都唔好買, 買「送」只買平價既,如:豆腐同菜, 唔好買立雜野食回家。屋企所有日用品,如:洗頭水、沖涼液,揀d勁cheap既,如果佢一咋你型,你就答佢:「你話我唔識慳oY嘛~! 咁我咪慳囉~ 你想買咩好野,咁你俾錢,我咪買囉~費時你話我大洗啦!」

同意...如果要用好野..想食好野既...就自己俾錢...唔好到時話個老婆唔識慳...

[url=http://lilypie.com][img]

子爵府

國民生產總值:11754

$50買平送食都還可以, 若買埋雜用點夠, 一條廁紙都成二十蚊, 幾罐汽水都二十蚊, 真係點用, 教下我, 等我有剩儲多幾個私記都好.

男爵府

國民生產總值:7099

我老公初時都覺得我大使(當時仲要係各自使自己份人工呀), 後來我有數個月出番條數比佢睇(無謂同佢嘈, 睇數最實際), 係好詳細個隻, 佢就以後無再話我大使, 仲叫我應使就使, 驚我太慳, 你都可以試一試.

男爵府

國民生產總值:6259

我話你知, 個女人吾番工, 吾單止可能老公會就住 d錢使, 你買咩佢都肉亦, 男家果d人, 你先仲難頂丫, 我識d人, 個老婆無出黎做野, 個奶奶好似驚死做親佢個仔咁, 成日比說話你聽, 有d連男家既家姐,亞哥都單單打打, 又好似好睇吾起人咁, 真係聽d朋友訴苦就"鄧"佢地心嗡.

象牙宮

國民生產總值:208997

2019勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我99試過同我講, 佢有1日撞到個隔離鄰舍, 嗰個人同佢講話佢個仔(即我老公)好本事, 跟住佢同人講有咩本事呀, 個仔好辛苦o架, 要養3頭家(即係99,我, 我媽屋企), 俾3頭家用
o架. 我聽完之後好嬲(嬲係因為佢同人講o既嘢駛乜話我聽, 擺明比說話我聽), 但我唔出聲, 返到屋企就同我老公炒大"獲", 爭啲要離婚. 而家我去佢屋企食飯, 我就會戴鑽石錶, 鑽勞, 鑽介等佢睇吓我冇返工佢個仔都買咁多嘢比我, 吹咩!

子爵府

國民生產總值:11965

好媽媽勳章

相反我奶奶叫我唔好做野...係屋企湊仔...叫我老公做野...

[url=http://lilypie.com][img]

子爵府

國民生產總值:10553

2019勳章

如果比我,我會倒轉頭比$50,叫佢試試,若佢可以連續兩星期,每日只用 $50(包所有大小開支),仲有錢剩的話,這麼持家有道,你可以同佢講不如佢留在家,你出去做工。

子爵府

國民生產總值:12365

歌莉亞 寫道:
如果比我,我會倒轉頭比$50,叫佢試試,若佢可以連續兩星期,每日只用 $50(包所有大小開支),仲有錢剩的話,這麼持家有道,你可以同佢講不如佢留在家,你出去做工。

同意,叫佢每日用$50蚊,睇吓掂唔掂,痴孖筋。

禁止訪問

國民生產總值:4610

大宅

國民生產總值:2917

畀面勳章

有d男人真係好衰格,以為俾小小錢個女婆就好似大個天,佢地都吾知米貴,如果咁吾滿意,不如佢地自己搞番law,俾雞碎咁小家用,真係吾稀罕,d咁o既男人真係做吾到大事,正係曉得算住個老婆,冇出色
要忘記傷痛,係時候要重新振作起來,可以嗎?  

寶石宮

國民生產總值:370869

2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

d 男人係咁, 以為個女人係屋企=嘆世界

翡翠宮

國民生產總值:77073

2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

唉!點解你唔係........唔做份工之前.,同你老公講
清楚要幾多錢家用啊???

開張list 比佢等佢知道一個月究竟要用幾多錢??
d男人真係以為我地好嘆!成日係屋企好得閒
有日我老公放假,我叫佢mud 唔使做,淨係睇住我同阿仔
一日點樣過., 要買

大宅

國民生產總值:2917

畀面勳章

[quote]
kitkit218 寫道:
唉!點解你唔係........唔做份工之前.,同你老公講
清楚要幾多錢家用啊???

開張list 比佢等佢知道一個月究竟要用幾多錢??
d男人真係以為我地好嘆!成日係屋企好得閒
有日我老公放假,我叫佢mud 唔使做,淨係睇住我同阿仔
一日點樣過., 要買
要忘記傷痛,係時候要重新振作起來,可以嗎?  

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.