嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

眼角比淚水沉到爛肉,塊面又多粒粒

我個仔差不多三個月大,佢左眼成日流眼水,
近排更加比淚水沉到損左,面珠仔又好似好多濕疹既物體
背脊同心口又有d好似蚊針既紅印
有冇媽咪知道點解會咁
同埋搽乜先會好呀?
我同佢睇醫生,醫生開既藥膏都搽唔好
點算????

大宅

Re: 眼角比淚水沉到爛肉,塊面又多粒粒

cocolin79913,

醫生有無話bb眼仔咩事?我bb有隻眼都係成日有眼水,係淚管塞,眼淚"瓊"係眼度, 眼會發炎同眼淚會"業"到周圍皮膚,醫生比眼藥水同藥膏, 會有少少類固醇,但都要等佢好即停,再keep住搽普通潤膚膏, 我用aquaus cream,治本係同佢按摩鼻樑,等淚管通. 我bb關節接位

你bb可能本身皮膚比較敏感,如你懷疑係濕疹,試下去濕疹bb的題目看看, 會有好多媽咪分享.我bb關節接位好乾,有時又出水,醫生都話係少少濕疹.都係用aquaus cream,類固醇的藥膏用來看門口.

伯爵府

牛年勳章

試下搽俄羅立英
我個仔都試過 , 搽左幾日就好番
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

男爵府

好媽媽勳章

試下呢只得唔得

cetaphil moisturizing cream
防水, 敏感皮膚用, 無藥成份, 法國出品

iron ^_*

別墅

IRON
邊度有得買呀?大約幾錢????

男爵府

好媽媽勳章

我仔仔個家庭醫生度買既, 佢又係皮膚專科, 好似55-60/支, 普通藥房都有. ^_*

首頁

尾頁

跳至