意見反饋
義工

心聲留言 今日: 1|主題: 15864

跳至
我個衰99居然講d咁說話

大宅

國民生產總值:3137

我個衰99居然講d咁說話

真氣頂ar,我年初一同老公番大陸同99拜年兼煮飯,佢仲在成棚親友面前話我,又話我炸倒d腰果咁lone,係咁媽媽叉叉唔stop口,連佢個女都頂唔住話lone左咪再炸過law.我心想係自己大意炸lone左,都無嬲99.
到食飯果陣,99又借d意問我"佢是否係好99,傱未話過我喎"
我梗話yes啦,點知佢就話自己個仔窮,搵唔倒$$,我話唔mind, :mrgreen: 點知99話食幾多....係整定喎,鬼叫我唔旺老公,兼無褔,唔怪得人喎 :mrgreen: 我心諗我傱未怪過老公搵錢少,因老公好錫我,雖然窮,但不會要我出去工作,怕我辛苦,亦不會大聲話我,就算我以前細路女刁蠻任性,佢都默不作聲等我發完"皮四"才tun番我笑.
為左唔想老公左右做人難,我先忍99咋,99心理x態架,老爺對佢唔好,SO唔扺得我有個錫我's老公

複式洋房

國民生產總值:339

Re: 我個衰99居然講d咁說話

算把啦.......
米當例行公事羅.........

水晶宮

國民生產總值:50323

2018復活節勳章 2018勳章

咁你99咁講野又真係幾過份!
不過,上一輩係咁,通常唔好既野佢地唔識正面咁諗,只會講埋d迷信野同「姓賴」.....其實可能佢自己都好心「up」,覺得自己個仔搵唔到錢,又驚你嫌佢個仔,咪咁講囉~
Childhood is journey, not a race.

侯爵府

國民生產總值:22937

你真係好有品
比著我5知有冇咁高eq

侯爵府

國民生產總值:22720

佢响大陸, 好日都唔見一次, 當耳邊風算囉.. :mrgreen:

子爵府

國民生產總值:13596

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

我一定不再回答她的問題,等佢無面 !

栗子媽媽 寫道:
你真係好有品
比著我5知有冇咁高eq
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

子爵府

國民生產總值:11965

好媽媽勳章

你都好勁呀...唔鬧番佢轉頭...個日年初一...我奶奶要我地一家三口返去佢阿媽到...即係我老公個婆婆到拜年...拜完年期間...佢問我地係唔係到食飯...咁我梗係話係啦...因為老人家嘛...一年先得一次...點知人多...無位座...咁都唔係問題...係問題個衰老企到遠一遠...咁都算...咁我企係近門口...我隔離企左佢細佬係到...因為人多...等左好耐都行唔到埋去夾菜...我食左好耐白飯...我老公望到...但係無理我喎...隻衰眼仲要望住電視...得佢細佬夾菜比我...咁我都忍緊佢...到我行到埋去夾菜啦...佢細細聲係我耳仔到講叫我夾多d...激到我火都理埋...之後阿仔喊...咁我原本想抱佢既...點知我奶奶同我老公個婆婆走左個去...咁人地...我唔好意思攝過去啦...咁咪企係到望住囉...點鬼知我個仔喊...佢阿婆攪唔掂...我奶奶好唔滿意叫我抱...我心諗我行埋去你又唔比我抱...抱唔掂先叫我...我老公仲無話幫我個喎...我企係到抱住個仔...佢都無話叫我坐低架...係佢舅父見我企係到抱住個仔...佢即刻叫我坐...話抱住個仔企係到好重...咁事實係呀...我抱住個仔企左好耐...雙手真係好累...但係我老公係之後...好耐先叫我坐...咁我咪嬲到發火...話...我要坐就會自己坐...唔駛佢理...佢知道我發脾氣...問我係咪嬲佢唔夾菜比我食...我話梗係啦...真係嬲死我啦...

[url=http://lilypie.com][img]

伯爵府

國民生產總值:15915

有時候,我都吾嬲比其他人串,係嬲自己個老公無反應,問番佢仲要吾知發生咩事. 所以回次出席大場合都要好好咁叮囑佢.........................不過我老公梗要有d出錯......

珍珠宮

國民生產總值:31667

畀面勳章 BK Milk勳章

is your 99 live in china? if yes, then,forgive her, you only see her once a year or only on special days. if not, i think you should let her know that you are not happy, but do it in a nice way. i know 99 could be very fussy ,or even terrible.my 99 is like a sticker, love to stick with us all the time!

大宅

國民生產總值:2999

[size=x-large]"佢是否係好99,傱未話過我喎"

我一定回應佢[size=xx-large]"妳話呢"

禁止訪問

國民生產總值:3892

琥珀宮

國民生產總值:161779

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

onon1022,
你老公都好唔夠細心喎!

子爵府

國民生產總值:11965

好媽媽勳章

小路...咪係囉...仲好笑就係佢平時都係咁...都唔明點解我會鍾意呢個傻佬...

[url=http://lilypie.com][img]

琥珀宮

國民生產總值:161779

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

哈哈!呢D就係叫姻緣!
onon1022 寫道:
小路...咪係囉...仲好笑就係佢平時都係咁...都唔明點解我會鍾意呢個傻佬...

大宅

好多謝各位bk姊妹啊 :-P 有時唔happy上黎呻下,倨心真係鬆好多.99唔知why一直都唔多接受我,無論我如何討她歡心,她都唔多受咁.Luckily唔係 live together咋,咪少見d無eye x x x 盲

大宅

Akwok,
我講唔出口ar,但係倨心第一時間講左ga,我相信公道自在人心,兼且唔想比多個chance佢話我

大宅

栗子媽媽 :-P 你好嗎! 你位栗子小公主乖嗎? Happy New Year for them ar

大宅

是是但但,
係ar ,你咁clever既.我99確係姓C nine C 99(音)

大宅

hi Coco926 我正有此意

大宅

hi cissie ,
yes 99 live in China.She & me always know to dislike together.I'm ok .Ths a lot

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.