母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

點樣哂奶呀

我試過一日無埋身餵 嘩 死lor 好谷 泵都唔得 又泵唔出 因為我好多時都係中間返一返屋企埋身邊餵邊泵 而家開始唔得啦 奶奶又話唔介人奶唔同我湊 所以一定要介咁話 點樣可以回奶回得好

大宅

Re: 點樣哂奶呀

catfishhome,

點解你奶奶話唔戒人奶就唔同你湊呀? 人奶唔駛佢開, 咪仲方便? 你既然餵到, 唔好為左d 唔係理由既理由而放棄呀...

大宅

醒目開學勳章

因為個仔一食奶樽就喊得好利害 唔知點解 係奶奶餵先會咁 平時佢見到女人餵佢都會扭

大宅

catfishhome,

你囝囝而加幾多個月呀? 你又話其他女人餵佢都肯食, 咁會唔會係你奶奶抱得佢唔舒服? 如果係咁, 你囝囝無論係食人奶定係食奶粉, 佢都會扭架啦, 咁我覺得都唔需要去到戒人奶既地步呀. 佢已經refuse 奶樽, 如果個奶樽仲要係裝住d 佢唔熟悉既奶粉, 佢應該refuse 得仲勁添. 所以更加唔應該戒人奶啦.

開始比佢食奶樽初時好多時都會有resistance 架啦. 要慢慢黎架, 有d 要幾個星期先習慣. 但係戒人奶唔會對佢習慣食樽有幫助, 唔好放棄餵人奶呀.

侯爵府

catfishhome:
我霖霖係比我媽媽湊, 我幾辛苦都無同佢戎人奶, 可能霖霖出世至今都係兩溝, 所以習慣o左早晚食人奶, 其他時間就食奶粉, 而我都要同老公分開黎住, 直到霖霖戎人奶為止, 我都覺得值得, 而你亦唔需要補奶粉, 咁就更架唔好放棄呀! 或者你同多o的BB講, 媽媽返工要乖乖食奶粉, BB係知架! 加油呀!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊