意見反饋
義工
跳至
[2004年或之前] BB食奶會唔會好心散??

版主

國民生產總值:132362

玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

BB食奶會唔會好心散??

O個日在吉之島育嬰間見到對父母, 要BB面壁 & 用大毛巾遮住周圍環境, 等BB專心食奶...

好在我個小B無呢家O野, 如果唔係就唔使旨意出街囉!! :-P

男爵府

國民生產總值:6788

好媽媽勳章

Re: BB食奶會唔會好心散??

我路過的,我個女而家五個女咪一樣咁痳煩.,食奶時都一定要係一個好靜的環境進行,一定唔可以有雜聲,一個電話來.,佢就可以唔食,比佢激到我

男爵府

國民生產總值:6147

我個小B而家都幾煩, 又係要面壁先得.

大宅

國民生產總值:1939

我個b係電視精,食食下奶可以成個頭擰去睇電視,人地同佢講野佢會含住個奶咀對住人笑,跟住就食得好慢.

]MY Baby is Kelsey...^_^. She is 2 months and 14 Day 媽咪1號生日 + Daddy17號生日=18 (10月8日Kelsey BB出世啦) :-P 快D入黎參觀下我個小天地啦 :-D [img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/70965.4518324.gif[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5717339.18690.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853425.14930.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853424.61806.jpg[/img]

大宅

國民生產總值:2290

我bb都係咁, 食左4安奶就係度攞條脷頂個奶咀頭....激死我... :evil:
跟住就要整番熱過一陣佢先肯再食過...

大宅

國民生產總值:2756

柔柔好八掛,喺屋企食奶就好地地一口氣食晒8安奶,但係出街就食剩2-3安就唔食喇,因為又多人又多嘢睇嘛!

男爵府

住家甜品:
嘩, 柔柔可以食8安呀, 我小b仲係食緊4~5安, 有時又2安, 有時又3安咋...

男爵府

國民生產總值:6081

我bb而家超勁呀..食9安至10安 ==....仲要係好留心食果種呢...唔可以整走支奶同引佢...佢會喊ga
會唔會食到嘔ga? ?-(
點解可以食咁多ga

男爵府

同同:
嘩, 你bb咁勁架, 可以係三倍我個小b呀,
我想問,9~10安係計沖完奶之後0既奶定之前0既水呀?

民房

國民生產總值:13

嘩! 你個b好勁! 我b女~蒨沂都係食4-5安,有時心野唔肯食。咁你個而家幾磅??
keroppi :oops:

版主

玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

Kevin仔又係同譽曦一樣, 好專心食奶, 拎開一陣都唔得O架 (佢仲會自己捧埋個奶樽 ) 就算佢有痰要咳, 佢都會死口咬住個奶咀唔俾攞走...

話就話佢可以一口氣食6-7安, 但係為免佢嘔, 我通常都會夾硬拎個奶咀出來掃掃風, 等佢易D落格!! (喊都係咁話...)

雖然佢都係隻八豬仔, 但係出街一樣, 食少滴都唔得O架~~~

複式洋房

國民生產總值:392

嘩....你地個BB真係好勁,食得好多....我個囡囡最多都係食5安, 有時心散仲食得少, 你地有無bb一見支奶到口邊已嘩嘩聲,如果佢可以一次過飲完我就真係要燒炮杖慶祝 我想可能一般女仔胃口係細過男仔啦 ?-(

男爵府

baby_kawaii 寫道:
同同:
嘩, 你bb咁勁架, 可以係三倍我個小b呀,
我想問,9~10安係計沖完奶之後0既奶定之前0既水呀?

係計落水ga..如果9安水加咪粉就變左10安..
10安水加咪分變11....真係食到窮

男爵府

little1baby 寫道:
嘩! 你個b好勁! 我b女~蒨沂都係食4-5安,有時心野唔肯食。咁你個而家幾磅??

果日號去磅..有7kg呀

男爵府

我亞b係睇住我開奶ga...如果開左佢見到你又唔比佢佢就喊ga la

別墅

國民生產總值:577

我bb都係食6安喳,不過佢依家都有成15磅.

大宅

國民生產總值:2756

柔柔豬係就係食8安奶,不過1日食4餐咋,佢有時食完都仲想食咁,我唔會再開俾佢,始終佢只係得4個月人仔,8安已經係極限,我怕佢會飽得制!

大宅

國民生產總值:2283

小倩,
你好,好耐冇"見"!

我個B囡食食下如果聽到其他聲音就會好八掛四圍望,有時候又會轉個頭望住我傻笑...在親友家吃奶,就更加唔專心,10多分鐘便收工... 都幾心散..

侯爵府

國民生產總值:21021

我霖霖仲係食緊3-4安,間唔中會一口氣食完四安,佢好似唔夠飽咁仲想食,但我媽媽話唔好再開,隔一陣比水佢飲。雖然每次食3-4安,但隔兩三個鐘就要食架啦!
霖霖食奶都好心散,食食下四圍望,又要睇電視,遲早要面壁食奶。

同同:
你個BB每日幾多餐架?

版主

BoBMa:

係呀, 真係好耐... 下次聚會不如一齊出來O丫, 成班媽媽/爸爸講湊仔經, 好開心O架!!

跳至
  • 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.