心聲留言

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

覺唔覺新年好悶

我真係覺得又煩又悶!

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Re: 覺唔覺新年好悶

有時都會覺得悶既!但點解你會煩呀?

水晶宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018復活節勳章

我都覺得幾悶。
有d 唔想見既朋友又打黎要我去拜年,要去寒暄、應酬! 都會覺得有點煩~ & 回到公司,個個又問你新年做咩呀? 去邊度玩呀?點解唔去旅行呀? d 問題年年如是,都幾奄悶....
Childhood is journey, not a race.

男爵府

吾悶呀, 只要吾使番工就吾悶丫.

禁止訪問

珍珠宮

:-|

侯爵府

EVA222 寫道:
極之悶,繁文縟節太多,唔想見的親人又要見面,見到面又要找話題寒暄.

真係講出我心底話!

象牙宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔悶呀! 我一年先去阿媽度打一次麻雀, 平時唔多打, 所以幾好呀!

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

我最鐘意的是假期 ~~
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

珍珠宮

2019新春慶豚圓 畀面勳章

EVA222 寫道:
極之悶,繁文縟節太多,唔想見的親人又要見面,見到面又要找話題寒暄.

我好怕繁文縟節太多. 好似我奶奶, 大年初一凌晨要三四點拜祖先, 話好時晨. 而我同老公(我地同奶奶住得近, 加上佢係大仔)要返去幫手. 攪完一大輪, 又燒埋衣, 返到屋企訓一陣, 個仔起身, 又要打點一齊, 跟住返奶奶度"拜年", 然後去我呀媽同親戚度, 晚上又返奶奶度食飯.

年初二清晨, 話開年, 又係搵"岩"時晨, 清晨又返去奶奶度拜神開年... 程序同年初一一樣.... 跟住回家訓幾個鐘, 又話去奶奶度食開年飯(當然幫手洗碗既係我!). 跟住去拜年, 晚上到呀媽o個邊開年.....

講真, 其實我好怕過年! 仲勀過返工....

水晶宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018復活節勳章

你奶奶都幾迷信! 又真係幾慘喎....!>_<
Teresa 寫道:
我好怕繁文縟節太多. 好似我奶奶, 大年初一凌晨要三四點拜祖先, 話好時晨. 而我同老公(我地同奶奶住得近, 加上佢係大仔)要返去幫手. 攪完一大輪, 又燒埋衣, 返到屋企訓一陣, 個仔起身, 又要打點一齊, 跟住返奶奶度"拜年", 然後去我呀媽同親戚度, 晚上又返奶奶度食飯.

年初二清晨, 話開年, 又係搵"岩"時晨, 清晨又返去奶奶度拜神開年... 程序同年初一一樣.... 跟住回家訓幾個鐘, 又話去奶奶度食開年飯(當然幫手洗碗既係我!). 跟住去拜年, 晚上到呀媽o個邊開年.....

講真, 其實我好怕過年! 仲勀過返工....
Childhood is journey, not a race.

禁止訪問

侯爵府

又未係好悶嘅, 但求有幾日長假同老公去反, 已經ok啦..

子爵府

好媽媽勳章

新年一時時啦...不過d舖頭都未開得晒...所以出街行咪覺得悶囉...不過我好鍾意新年架...有利是逗...有假放...不過以前就有...而家無啦...要自己請假...

[url=http://lilypie.com][img]

侯爵府

唉,我明天仲要男家d人呀
節目係...............................明天wake up至make decision 啦

伯爵府

新年真係好悶,無無聊聊,唉~~
父母過份愛子女,會反射成為子女的煩惱;對子女要放心,他們才能安心.

心願

男爵府

心願 寫道:

新年真係好悶,無無聊聊,唉~~

最悶仲要係初一至初三,年年都係個幾樣,又冇街行 :cry:

大宅

我唔覺新年好悶wo.
不知幾忙

洋房

sa_628 寫道:
我唔覺新年好悶wo.
不知幾忙

me 2

大宅

悶就唔會悶,新年可以有咁靚扮咁靚,不過我都怕應酬d好日都唔多想見既親戚

首頁

尾頁

跳至