心聲留言

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Re: 是我錯嗎?? $10利是

講真,有得收就算啦!仲要嫌少,有無搞錯呀?俾晒D錢你好唔好?chi ma gan!呢D人睬佢都有味啦!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

你無錯,勿野叫利士呀!意頭者嗎?吾要的話,慳番,你同事都好無規矩喎!我覺得做吾做同事都罷羅,影衰晒.

出年如果佢仲今好采未嫁得出,整定張紅紙寫住USD8,888.-,問佢夠未,跟住同佢講埋的無呢頭,9吾搭8的說話,祝你百年好合,永結同心呀!嘻嘻哈哈!

如果我係你,明天會今樣整鬼佢架....
NNN

男爵府

$10利是好普通之嘛~~~大家都係打工仔, 唔通要封好多比你咩??? 睬佢都傻啦!!!! 逗利是只係新年既一個習慣, 有得收咪開開心心囉, 仲要嫌少添!!! 唉~~~而家D人真係無乜品同家教架!!

子爵府

我都撐妳!
唔好唔開心呀

伯爵府

10蚊又點呀,唔鐘意叫佢地咪要囉,你無做錯喎
父母過份愛子女,會反射成為子女的煩惱;對子女要放心,他們才能安心.

心願

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

一舊細雲仔 寫道:
過唔過probation,都唔洗封咁多啦!封十萬八萬俾佢好唔好?

下年封張揮春俾入toilet拆利是果條友tim呀!!

利利是是咋嘛!佢估係開門利是咩!?

下年封張揮春俾入toilet拆利是果條友tim呀!!
我以前d亞sir(中學老師)都係咁
請大家和睦發表及討論,尊重自己,尊重別人,但要嘈交,無理取鬧,恕難奉陪 ~~

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你冇錯, 只係你個同事冇品啫!
雲師奶 該用戶已被刪除

大宅

agree, 我都覺得你無錯呀。
DoReMi媽媽 寫道:
你冇錯, 只係你個同事冇品啫!
◇◆◆◇

大宅

唉,d人針唔拮到肉都唔知痛,到佢派利是個陣就算到盡啦!
收到$10好似好少,佢有冇諗過人地幾十人,每人$10好容架? :evil:

複式洋房

妳一d都無錯, 只係妳d同事無修養, 新年比"利是", 係在乎意頭, 唔係在乎幾多$$, 唔鍾意就叫佢比番妳, 唔好"阿芝阿左"! :evil:

珍珠宮

我以前公司d人唔派tim ar!
係老細派~都幾好ga lar!100,50~
我老公今年派上d公司都係十蚊一封咋~

民房

我公司又係大公司, 我都係派十元咋, 個個派廿元, 我容乜易成個月白做, 係咪個姐姐仔發緊夢, 以為收緊開門利是呀!

複式洋房

D人咁都有

侯爵府

joebaby,

唔係麻...咩同事黎架, 出得黎做嘢仲好似細路咁?! 利是利是, 攞個意頭啫, 邊有得嬲人派得小架?! 我唔一定要派俾你架喎, 欠你架?! :-x

你當然無錯, 佢唔理你, 你都唔使理佢, 佢咁叻出年唔好同你豆利是添呀, 你仲可以慳番!!

珍珠宮

十元好正常啫,如果五元有出紙幣,我封五元添,同事之嘛!你估欠你架?

等待驗證會員

呢個世界冇可能可以到全人類, 封$10亦好正常,唔鍾意咪唔好收囉. ?-(
bk閒人

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

其實10蚊利是都唔算少啦.仲要比面色人地睇添, 第時佢要派利是比人個時就知味道. 嫌少丫拿.

最衰都係政府, 無端端唔出10蚊紙, 攪到個個都認定20蚊係基本利是. 講真, 派多一倍利是, 對我地呢d家庭主婦黎講, 都幾傷架.
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

男爵府

乜人黎架,即時拆都夠晒肉酸啦,仲要比人知自己睇過,咁核突都做得出o既?

首頁

尾頁

跳至