夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我老公成日向我提住我個friend......??

我個老公成日

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

Re: 我老公成日向我提住我個friend......??

下?! 個女仔好靚架?!
成日提住,真係要小心d呀! 唔好俾佢再見到呢個女仔好喎!
Childhood is journey, not a race.

侯爵府

metoo~
我家有隻曳曳豬

男爵府

你老公可能對你既friend 有特別既feel呀, 小心d囉.

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都覺你老公有啲嘢! 總之小心! 小心! 唔好俾機會佢哋見到.

大宅

個女仔並唔係靚

大宅

有feel唔需要一定好靚。 要斷絕佢地再有任何接觸的機會。 同你d 朋友講你唔鍾意呢個女仔,叫佢地唔好再帶埋佢出黎。 d朋友問點解,就唔需要話你老公的事俾佢地聽,同d朋友講「無乜點解,人夾人緣,雖無過犯,面目可憎,唔鍾意就係唔鍾意」。 不過,我唔知你d朋友跟你老公熟唔熟,你要小心你d朋友話番俾你老公聽。

你唔好show俾你老公睇你點諗,佢講呢個女仔,你就聽下,唔俾任何comment,亦唔講呢個女仔d野佢知。 日子久了,就會疏遠,當冇識過呢個人。
http://www.baby-kingdom.com/index.php?uid-34397-action-spacelist-type-blog

侯爵府

又或者佢哋上黎果日, 叫你老公消失; 又或者單刀直入同你老公講, 你好唔滿意佢做咩成日提住一個你唔熟嘅"朋友", 有咩居心?! :-x

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係呀! 直接同你啲friend講唔想個女仔上你屋企, 直接話比佢哋聽你唔鈡意個女仔, 斷估你啲friend唔會話番比個女仔聽咁老土啩! 我諗佢哋最多唔約個女仔上你屋企, 當冇咗件事咁. 不過點都唔好比佢哋(你老公同個女仔)再見到.

男爵府

下次當你老公再提個女仔時就直接同你老公講:你成日係我面前講個做乜即?!你好掛住人地呀??使唔使我幫你拉埋線呀??然後就黑面唔理佢,睇佢有咩反應。佢知衰0既就唔敢再提的。
睇錢份上,我要忍忍忍~

複式洋房

妳一方面要比妳老公知妳很不滿意佢時時提起 le 個女子,
另一方面亦要避免佢地見面嘅機會.
:-) 人在擁有時懂得珍惜 當失去時也不用嘆息 :pint:

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我覺得你一定要比佢知道,你唔鐘意佢成日提住果個fd先,
或者,同你老公講今年她們上來,但我無叫佢成日提住
個 fd,等你老公知道你極不滿!

子爵府

好媽媽勳章

你最好就同你朋友講...唔好同個女仔上黎...但係唔好話比你個朋友知你唔鍾意佢...因為你都係女人...你會知道女人係鍾意講是非...你個朋友多數會講番比個女仔知...到時仲麻煩...可能從多途徑知道你同你老公d野...攪攪震你就死啦...
你可以同你朋友講話...屋企整緊野...唔係好方便...再唔係既...話你老公唔鍾意其他人上黎屋企...話出街飲茶聚久都得...
至於你老公...佢係你面前再講個女仔既話...你咪話...你好鍾意佢呀...咁鍾意佢既...叫佢煮飯比你食...以後我唔鍚你啦...搵佢照顧你啦...跟住黑口黑面...久唔久就扮同朋友傾電話...跟住就話個女仔有幾唔掂...出黎做個d...講到咁衰得咁衰...睇你老公有咩反應...

[url=http://lilypie.com][img]
該用戶已被刪除

別墅

我都覺得係
問題不是那女仔身上嘛,似係你老公問題多一點
你如果表現得小氣唔係咁好
不過我都覺得可以串下你老公囉
大家好!~~~我是阿包子~~~ 阿包子個阿~~~ 阿包子個包~~~ 阿包子個子~~~ 謝謝~~~ ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

公爵府

阿包子 寫道:
我都覺得係
問題不是那女仔身上嘛,似係你老公問題多一點
你如果表現得小氣唔係咁好
不過我都覺得可以串下你老公囉

我都覺得要教下條佬, 你同佢睇下媽人牌較剪,
話你都想買番把放響枕頭底. :mrgreen:
睇佢仲敢唔敢提第二條女 :evil:
恭賀新禧,迎春接福!

大宅

我仍然係覺得唔好向你老公表態,因為咁只會打草驚蛇。佢唔再係你面前提個女仔,唔代表佢冇野。 佢宜家都未知你已經察覺,就由得佢講到夠,起碼可以從佢嘅說話裡聽出端倪。 佢唔講你更加乜都唔知,可能仲衰。

至於個女仔就一定要斷絕佢再現身的機會。
http://www.baby-kingdom.com/index.php?uid-34397-action-spacelist-type-blog

大宅

係我就直接問你老公..點解要咁留意呢個女仔..係唔係對佢"起痰",俾佢話小氣都係咁話.要俾佢知道你在介意呢樣野既.唔好係老公面前扮大方,D男人有時都唔知係真蠢定係扮矇.要點先明.
哲哲B係2004年5月23日出世..3.40kg
羨羨B係2007年6月22日出世..3.36kg
-------------------------------------------------
[size=small]*****哲 羨 相 簿*****

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

rivus2004 寫道:
係我就直接問你老公..點解要咁留意呢個女仔..係唔係對佢"起痰",俾佢話小氣都係咁話.要俾佢知道你在介意呢樣野既.唔好係老公面前扮大方,D男人有時都唔知係真蠢定係扮矇.要點先明.

me too!!!

首頁

尾頁

跳至