心聲留言

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

過年瘀皮事

禁止訪問

Re: 過年瘀皮事

別墅

梗係有啦...

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

EVA222 寫道:
1.年過卅未婚或打算不婚,俾人追問幾時呀...........
2.已婚未生或不打算生,又要俾人追問幾時呀........
3.少年朋友在不願意下,被迫跟父母四圍拜年.........
4.小朋友要被迫大家比高度,俾人追問考第幾?分分鐘挑起亞媽條根.........
以上經歷過未?識趣點大家happy

以上各點(除咗t.3)我都唔會做, 唔會問人幾時結婚, 唔會問人幾時生, 唔會同小朋友比高度, 比成績. 但Pt.3就~我唔知我小朋友算唔算少年朋友(佢12歲, 但就高過我), 佢而家都仲係跟住我去拜年, 佢又冇話唔想去, 所以應該唔算迫啩!

大宅

我起碼中 2~3 件 !
不過都己過去 lu.

伯爵府

我最唔like第四條

EVA222 寫道:
1.年過卅未婚或打算不婚,俾人追問幾時呀...........
3.少年朋友在不願意下,被迫跟父母四圍拜年.........
4.小朋友要被迫大家比高度,俾人追問考第幾?分分鐘挑起亞媽條根.........
父母過份愛子女,會反射成為子女的煩惱;對子女要放心,他們才能安心.

心願

子爵府

好媽媽勳章

1同2無經歷過...3同4以前都經歷過...就算唔新年...第4個個都會經歷...

[url=http://lilypie.com][img]

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

曾經感同身受.

等待驗證會員

:mrgreen: :mrgreen:

大宅

EVA222 寫道:

1.年過卅未婚或打算不婚,俾人追問幾時呀.....
(請飲黎唔黎先)
2.已婚未生或不打算生,又要俾人追問幾時呀.....
(怕生左好似d c9 咁變晒型)
3.少年朋友在不願意下,被迫跟父母四圍拜年.....
(其實聯絡下d靚表妹,同有錢uncle唔錯wo)
4.小朋友要被迫大家比高度,俾人追問考第幾?分分鐘挑起亞媽條根.....
(我成績幾好o架-5名內,實挑起亞媽條根,d人實轉話題)

珍珠宮

環保接龍勳章

經歷過第4點~~
人生本是苦

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

none.

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

別墅

依家中第二條,唯有一笑!

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

第四點
立即好似覺得小朋友讀書是為著這一刻的來臨 ~~
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

侯爵府

:-( 好似我同我家姐咁,我地兩個都同樣生左2個女...成日比d親戚追問幾時生多個男丁呀?唉...你估話生就生咩...生左又唔洗佢地養又唔洗佢地教...你話死唔死...

大宅

Mary媽咪 寫道:
:-( 好似我同我家姐咁,我地兩個都同樣生左2個女...成日比d親戚追問幾時生多個男丁呀?唉...你估話生就生咩...生左又唔洗佢地養又唔洗佢地教...你話死唔死...

你點答都無用架,你生咩都會叫你再生架!
我未生時,就俾人追問幾時生,生左個仔,就俾人追問幾時追返個女,真係唔駛養咩?話生就生! :evil:

首頁

尾頁

跳至