自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 41# kianmama 的文章

我明白,但你老公是不是信显宗啊?
密宗和显宗有点不同,另外,观音有护法,护法就是专门驱这些东西。
观音确实慈悲,她不会理会这些。

侯爵府

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 開心吸收勳章

我讀中學時都成日比鬼"扎", 我同姐姐及妹妹一間房, 但只有我比嘢"扎"及見到, 但佢地2個從來都未試過

原帖由 serena2009 於 09-9-30 13:58 發表
你没试过,鬼压床之后,从床上起来,
然后在卧室想出去客厅,但是无论如何也走不出去客厅,我老公以为我梦游,起身走过来拍打我,然后问我,为什么一直在卧室门口走来走去?我说,我不知道,我就是走不出卧室。 ...

別墅

我自小看到, 有無意或有惡意的;
細個時好驚架, 同屋企人講, 初初佢地唔信當我發傻, 講多幾次, 佢地比我帶玉/有去查日腳/燒野...
屋企人有拜拜的, 大大個神枱地主, 但係我都見過無數次唔同嘅'人'...
到而家, 任何地方有時仲會見到/感覺到'佢地', 但, 唔覺得任何'一位'對我有影響; 我諗'我唔撹佢地, 佢地無攪我掛'
個人認為, 影響到小朋友, 要想想辦法同做啲嘢幫佢地防下, 雖則'坐左喺床邊'可能係先人
安康

複式洋房

不过,我好像很八卦,
不说太多了,在这里打扰。
这些东西其实周围都有,它不会害我们就不要去太过于理会。

子爵府

侯爵府

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 開心吸收勳章

我媽都是拜神婆,我都有同媽咪講我見到(佢地), 我媽唔信架!到我d哥哥講佢地都見到, 我媽咪先去問.....

原帖由 minghei 於 09-9-30 14:27 發表
我自小看到, 有無意或有惡意的;
細個時好驚架, 同屋企人講, 初初佢地唔信當我發傻, 講多幾次, 佢地比我帶玉/有去查日腳/燒野...
屋企人有拜拜的, 大大個神枱地主, 但係我都見過無數次唔同嘅'人'...
到 ...

禁止訪問

禁止訪問

大宅

我諗要揾師傅睇.之前我都成日有呢d事,雖然我巳習以為常.而佢地亦無害我 d 咩.但個人就成日病,身體好差.而且運亦滯.後來機緣巧合之下識到個師傅,佢幫我攪掂左.慢慢我所有野都好轉左.

水晶宮

原帖由 FM94.8 於 09-9-30 15:32 發表
我覺得屋企有神位反而會容易D有污嘈野

agree....以前租屋有拜四角, 反而住得唔舒服...

而家呢間咩都無拜...反而ok好多 ~

仲聽講教徒比一般人便易見到, 因為上天對佢地有比例多的考驗....

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 Angel_BB 於 09-9-30 12:07 發表
好驚喎!
俾舊玉你d仔女帶住會好d!

係囉. 希望得喇

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

公爵府

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

首頁

尾頁

跳至