心聲留言

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

尋日去個fd屋企拜年...

尋日去個fd屋企拜年~上到去佢阿姨係度~
之後佢又多個阿姨上,又舅母~
有d小朋友阿媽唔上黎,叫個大仔帶d妹上黎...
wa....成十幾人~
如果我一早知咁多人我就唔上去la...食飯又勁多人,攪到我幾唔好意思!
因為我一早應承左個fd媽咪同佢打牌嘛~我先會新年上人屋企~
咁食完飯打牌,佢地講緊派利是,咁我諗...我見人既都派晒(除左大個我個fd果1,2個表哥)
wa...我個fd個舅母居然同我個fd講佢有2個女未黎law!叫我個fd同我講...我個fd咁同我講...唔通我唔比咩~
我個fd又係唔識做,應該同佢講,我見人先派嘛!
我自己表妹見唔到人我都未必會派比佢la!
仲要派比我個fd個親戚...
我個fd個舅母個仔結左婚在場夠唔派比我d仔女la!
我都唔會開口問la......

公爵府

Re: 尋日去個fd屋企拜年...

禁住搶呀 ~
恭賀新禧,迎春接福!

侯爵府

pinpin,
真係咩人都有, 尤其新年仲見得多呢d人. 同你又唔識, 無拿拿話你爭佢未派?! 出年學醒d, 問吓你去你個friend度果日, 佢仲有無其他人會去先應承啦..

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

真係咩人都有! 嘆為觀止!

伯爵府

嘩~~好狼呀
父母過份愛子女,會反射成為子女的煩惱;對子女要放心,他們才能安心.

心願

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

真係派又唔係, 唔派又唔係. ?-(
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

而家D人好似發錢寒!

男爵府

嘩...咁都得!PinPin,你出年仲敢唔敢再去呀?

子爵府

好媽媽勳章

d人係咁架啦...

[url=http://lilypie.com][img]

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

算啦,我同我老公講,佢話乜個個人為左個幾十蚊咁唔要面架??你今年又真係派得幾金喎~~其實你同你個fd咁熟,佢應該好知你點諗架,其實如果俾我,我會似牙還牙,即時同你個fd講:你舅母個仔都未俾利是我d仔女喎~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

等待驗證會員

:evil: :evil:

禁止訪問

侯爵府

Wah...What a friend...

Invite your friend to your house next year and do the same things she done to you this year.
:-D :-D :-D :-D

侯爵府

勁!
我家有隻曳曳豬

禁止訪問

別墅

呢個世界真係咩人都有!

珍珠宮

d人真係好意思出聲! 唔怕瘀架咩!!?? ?-( ?-( ?-( 就算親戚我都唔會咁講啦!

珍珠宮

當時仲要係攪到好似係我唔岩冇比佢2個女wo!
因為我見過佢其中一個女~
最嬲係我有帶埋2個小朋友去ga!佢個仔都冇派比我2個小朋友!佢個仔知道我比埋佢2個家姐,仲夠膽指住老婆個肚問"呢個呢?!"~佢成家d面皮成尺厚ga!

珍珠宮

我返到屋企同老公講...老公問我點解唔派單封~
我話邊好意思丫...我派都係比面我個fd咋!
好彩我都係派10蚊一封!

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

簡直係「打劫」!
算啦~ 或者自我安慰,可能佢地一家好等錢洗呢~~~!
Childhood is journey, not a race.

首頁

尾頁

跳至