嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇BB飲奶後,會不停踢腳,呱呱叫,唔肯放軟個背脊比妳掃風

我bb踏入第五周,第三周開始飲120ml,而家飲150ml,(大約隔四個鐘飲一次)有時飲奶後,好似好辛苦,對腳不停地踢,呱呱叫,跟住吐完少少奶至平靜d,妳們bb會唔會咁架???-(

男爵府

Re: 有冇BB飲奶後,會不停踢腳,呱呱叫,唔肯放軟個背脊比妳掃風

佢會吾會太飽呢.
[em:3 :]

複式洋房

Re: 有冇BB飲奶後,會不停踢腳,呱呱叫,唔肯放軟個背脊比妳掃風

我女女都會咁wo~不過我女女係2,3個月大既時候先開始咁~我都唔知佢做咩ga~間唔中係咁,但又唔係次次會嘔奶~
浦浦既小寶貝,子靈女女,於8月22日QE出世∼ :-D

複式洋房

我個仔三個幾月都係...佢應該係胃仔有風唔舒服 , 佢都係唔肯放軟個背脊比我工人掃風 , 所以我叫工人抱阿b上膊掃 , 阿b "ur"左後就唔嘈喇. 你可以參考下

我個宏宏豬出生於2004年

洋房

我bb踏入第6周, 有時飲奶後都會好似好辛苦,對腳不停地踢,呱呱叫,不過"ur"完or 放個屁就ok.

洋房

我bb以前得個多月o既時候都係咁: 食喺醫院介紹嗰隻奶粉, 一係就好難ur, 就算ur咗之後, 都會噴奶, 或者係好唔舒服咁 左"鍊"右"鍊", "登"直晒個身, 好"mon junk", 咁我同佢睇醫生, 醫生話可能隻奶粉唔啱佢食, 咁我轉咗另一隻奶粉之後, 佢就冇噴奶, 食完奶之後重係前所未見過佢咁舒服o架, 唔知你bb係咪都係咁呢 ?-(

大宅

我個b三星期大都係咁, 但佢飲人奶無得轉奶tim

首頁

尾頁

跳至