嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

BB唔肯飲奶你地會唔會發脾氣架?

bb 6個月大成日唔肯飲奶,佢一唔肯飲奶我就會好嬲:evil:,仲會發佢脾氣添,雖然我知道自己咁做好唔o岩,但係好多時都控制唔到,你地會唔會咁架?

大宅

Re: BB唔肯飲奶你地會唔會發脾氣架?

我個B三個幾月大都係唔係好肯飲奶, 有時1個鍾都飲唔到1安奶, 仲要喊添! 我好嬲

男爵府

我亞囡都系6個月,佢都系成日吾食奶,我唯有氹佢睡著佢先肯食,有時要成1個鐘佢先食完支奶,超初我都好勞氣,現在我都化了,因為佢由4個月已開始有這種情況出現,我怕佢無營養,所以我會用米水開奶比佢,等佢吸收d囉!
[em:3 :]

複式洋房

半歲度開始係厭奶期,有呢d情況都好正常既~
就算係其他時候,bb唔肯食奶就好似人唔想食飯咁有佢地既原因既~
如果可以耐心咁搵出佢地既原因當然好~有時可以係因為佢地想食d新野ga~
如果唔得既,真係就算佢唔肯食,餓就會食ga啦~
總之佢有野落肚,又唔會同一日正常應該食既份量差好遠就得ga啦~

浦浦既小寶貝,子靈女女,於8月22日QE出世∼ :-D

別墅

開頭都會好勞氣的, 但係諗深一層, 大人有時都會冇胃口la, bb都係一樣, 而且bb會有厭奶期的, 我囝囝一開始食糊仔就唔多飲奶, 現在回想起發勞氣都冇用, 因為bb都唔明, 反而會嚇親bb...所以現在我會順期自然, bb肚餓自然會食架la

首頁

尾頁

跳至