意見反饋
義工

母乳餵哺 今日: 11|主題: 84901

人奶BB的屎屎會唔會好臭?

珍珠宮

國民生產總值:31192

好媽媽勳章

人奶BB的屎屎會唔會好臭?

我的BB快五個月大, 重係食緊全人奶(不過大多時都係泵出來的奶). BB頭兩個月時啲屎屎我覺得唔臭, 仲覺得有啲甜的氣味. 不過呢兩個月開始BB的屎屎好臭好臭, :-| 有時覺得仲臭過大人的屎屎. 我想問吓其他母乳BB的屎屎係咪都好臭呢? ?-(

複式洋房

國民生產總值:140

Re: 人奶BB的屎屎會唔會好臭?

我的BB現在快3個月,D 屎屎都很臭,好似大人D屎屎咁,我都係泵出來給他吃的,不知有沒有關係????

大宅

國民生產總值:4169

係呀, 我個仔的ng ng好臭架, 哈哈, 可能因為我食乜佢就食乜, 所以比普通食奶粉的bb臭d掛 :mrgreen: :mrgreen:

複式洋房

國民生產總值:469

我個仔個d都好臭, 所以佢一ng左, 我地就知.

大宅

國民生產總值:1986

amypekkle,
Same as my boy. In the past, his 'ng-ng' was not that smelly. But, now it stinks vey much

禁止發言

國民生產總值:2833

男爵府

國民生產總值:8794

HoCleo 寫道:
我個仔個d都好臭, 所以佢一ng左, 我地就知.

me too...好臭

複式洋房

國民生產總值:419

My baby's ng ng stinks too. My husband says he wants to throw up after smelling it every time. Haha!

男爵府

國民生產總值:8236

嘻~嘻~我發覺係我如果係d野太雜, 呀仔d屎真係好臭嫁, 不過如果我介口食清d, d屎有無o甘臭wo~
所以人地話你食咩, 呀b就食咩係無錯嫁, 如果想呀b d屎無o甘臭食清d la~

民房

國民生產總值:109

話明係屎又點會唔臭呢?只不過食mama奶bb嘅臭臭同食奶粉bb嘅臭臭係臭嘅程度上唔同囉

別墅

國民生產總值:556

fatmami,

妳講得真好笑!我BB的大便也挺臭,真不明白爲什麽有些英文育兒書會說BB的大便是'sweet-smelling' ?-(

男爵府

國民生產總值:7009

係呀!d ng ng 真係好臭,又比較稀,成日漏 ng ng 落背脊又要換衫又要抺身。唔知各位mama 用邊隻牌子尿片好唔漏 ng ng,因為我已經試過好多隻啦!!
**************************************** 芍妤bb 10/11/2004 在聖保祿醫院出世,體重 2.6Kg。 ****************************************

複式洋房

國民生產總值:183

Hello Amypekkle,

唔知我有冇認錯人呢?我係仁安209A媽媽呀,我見到你仔仔就知係你了,好開心係到撞番你,你近來點呀,重係全人奶?我而家都重餵緊,不過係人奶加奶粉,算啦,堅持到而家我都好佩服自己了,
你仔仔點呀,愈來愈得意同好玩了,是嗎?

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.