產前產後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓

BB 勁郁

我已經29weeks, bb勁郁係咪正常架?請指教

侯爵府

畀面勳章

Re: BB 勁郁

咁即係代表佢好健康∼∼ :mrgreen:

別墅

如果覺得唔舒服,比D音樂佢聽啦!

子爵府

我都係25week,我個bb早上及晚上郁得
都好勁,見到肚皮成舊突左出來,有時就
見到佢振,我唸咁係好正常,你係唔舒服or
擔心bb?? ?-(

子爵府

好媽媽勳章

咁係好正常個喎...證明bb好健康...如果你唔舒服既...試下比bb聽下音樂...同摸下個肚...同佢講下野啦...我未生阿b之前都係咁...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

我而+30週呀,亞b係我臨訓既時候,係郁得最勁呀 :wink:

男爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓

郁度成個肚都震, 真係有小小驚佢會趺出黎 :mrgreen:

大宅

草仔仔 寫道:
我而+30週呀,亞b係我臨訓既時候,係郁得最勁呀 :wink:

我都係, 有時郁到瞓吾着覺!!!

複式洋房

我個b都係呀, 成日勁郁, 見佢o係個肚皮上面好似游唻游去咁, 好得意o架!!! 瞓覺時側埋一邊果陣, 佢又係不停咁郁, 好似唔想瞓咁.....不過佢有時會係一下一下咁踢, 有時又會好似掃地咁, 由一邊掃到去另一邊....

大宅

really??有時郁到瞓吾着覺~~係代表佢好健康??
r&k2004 寫道:
咁即係代表佢好健康∼∼ :mrgreen:

侯爵府

畀面勳章

你眼訓唔等於bb眼訓,你可以試下同bb講,媽咪好眼訓啦,不過我地一齊訓覺,聽日再玩過啦,我試過幾次都得~~ :mrgreen:

子爵府

agree r&k2004 ,晚上bb真係郁得勁
我都同佢謫講,已經好夜啦,媽咪好倦...
我地要訓交啦,你係咁郁我訓唔到ga wor
好乖乖地唔好郁啦,佢又真係好似識咁

複式洋房

Also agree r&k2004, bb in yr tummy can hear what u say ga.

複式洋房

我都有聽老人家講bb真郁得勁, 係好事, 代表健康!

大宅

我阿b郁得好斯文, 而家8個月, 都未試過整痛我 :lol:

大宅

嗯!BB郁得多,令你感受到佢既'存在'幾好呀!可以證明bb好健康活潑呀! 如果你覺得唔係咁舒服既,可以每次俾佢聽同一類/同一首歌/音樂,摸下佢郁既位置,同佢傾下計,咁就會好D架喇!(聽落好似好'傻'不過我覺得真係幾有用架! )

我肚內的囡囡都係夜晚郁得勁D,尤其係瞓抵果陣,可能地心吸力個肚扁D,容易D feel到佢郁卦!如果側身瞓,佢就會腳牚牚,頂住我個肚,轉向另一邊瞓,佢又會係另一邊郁,真係好搞笑架!仲好痕添!
有時老公會同BB玩,摸到BB郁,佢就會用手拍下BB剛剛郁的位置,之後BB又會再'踢'番果個位,有時BB玩到唔捨得瞓,要我都佢'傾計',我會話:[而家已經好夜啦!媽咪好眼瞓,要熄燈瞓覺喇!聽日再玩喇!]....咁過左一陣佢就會'靜'落黎,乖乖地唔'搞'我架喇!好在佢都好少半夜郁,我都叫做有覺好瞓

複式洋房

我同gillianchan的感覺一模一樣!!!

『我肚內的囡囡都係夜晚郁得勁D, ....如果側身瞓,佢就會腳牚牚,頂住我個肚,轉向另一邊瞓,佢又會係另一邊郁 ....仲好痕添』

ysk
預產期: 3月26日

首頁

尾頁

跳至