產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

幾時開始用托腹帶??

宜家五個幾月,用得未呀??
o係邊度買 & 幾錢左右呢?? ?-(

thanks x 1000~

別墅

Re: 幾時開始用托腹帶??

我個肚唔係太大, 所以我6個月先至用,其實幾時用係個人需要, 冇指定. 如果你覺得個肚好重或者腰酸背痛,你都可以用
好多賣bb仔東西的商店都有得買, 你可以問下, 我買大約$200

侯爵府

畀面勳章

我冇用到~~

大宅

我o係媽媽世界買,around $12x,買左兩個月,but都覺得暫時冇需要用

別墅

如果你覺得重就要帶喇!$200內都有喇!

我5個月開始帶。

cheers_maggie 寫道:
宜家五個幾月,用得未呀??
o係邊度買 & 幾錢左右呢?? ?-(

thanks x 1000~

大宅

我個肚唔大,但條腰成日酸痛,可唔可以用托腹帶?但我個肚咁細,托乜呢?我唔係好明白 ?-(

大宅

我依家開始用托腹帶, 因為個肚開始重同扯住扯住 . . . 依家天氣吾係o甘熱用都ok. 遲D熱D用我諗會好焗 . . .

公爵府

我四個幾月開始用托腹帶, 因為條腰骨痛, 果時個肚都係好細, 我o係吉之島 bb 部買, $19X 一條, 而家 7/8 個月仲用緊.
[/url]

複式洋房

因我的工作時常要站立, 所以我很早便開始用托腹帶(大約五個月), 用到生為止, 用了托腹帶, 我真的由頭到尾也沒有腰骨痛, 到現在生了bb, 腰骨也沒有什麼問題! 既然天氣不太熱, 不妨早些用!
我的托腹帶是在010買的, 約百多元, 有些貴些, 你不妨去問問! :lol:
我有個可愛的小公主~~殷殷(05年1月27日St.Paul出世)
:-o :-D

首頁

尾頁

跳至