意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 3|主題: 77654

1歲BB唔肯飲奶, 點算好﹖

大宅

國民生產總值:3014

1歲BB唔肯飲奶, 點算好﹖

一日飲唔夠10安, 但係食粥食其他野就OK, 點算好﹗

別墅

國民生產總值:660

Re: 1歲BB唔肯飲奶, 點算好﹖

我個囡囡都係咁, 大約11個月, 一日飲得6安奶, 我同佢轉左奶粉, 而家一日可以飲21-24安奶, 佢見到支奶都不知幾開心.

大宅

臭豬豬,

妳幫囡囡轉左邊隻奶粉呀﹖咁之前又食開邊隻架﹖我都有轉到奶粉, 但係都唔work, 謝謝妳﹗^_^

別墅

國民生產總值:660

KX

我個囡囡之後係飲萬朝, 跟住我同佢轉左明治, 佢好好好鍾意架. :mrgreen:

複式洋房

國民生產總值:414

佢係咪出牙 ? 我囡唔係好想啜奶, 食飯就OK, 佢出緊大牙。

大宅

臭豬豬,
謝謝妳﹗

h20471120,
佢係出緊牙呀, 仲好扭計添呀, 但係食粥食其他野都OK, 不過唔敢飲水囉﹗

子爵府

國民生產總值:12520

kx,
有無睇下奶咀流量有無問題呀?
有時過一排會自己飲返, 最緊要唔好逼佢。有時我個女唔肯啜, 要落地玩, 如果剩好多, 我會用匙餵。
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

民房

國民生產總值:56

kx,

我的bb比你的case更差,佢重連糊仔都不食,只食好淋的菜芯莖, 又成晚喊,要人抱, 不過呢兩日我用bb牙刷幫佢早晚刷牙肉,佢好enjoy! 肯食野la!!

lim lim ma :-P

民房

國民生產總值:56

kx,

我的bb比你的case更差,佢重連糊仔都不食,只食好淋的菜芯莖, 又成晚喊,要人抱, 不過呢兩日我用bb牙刷幫佢早晚刷牙肉,佢好enjoy! 肯食野la!!

lim lim ma :-P

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.