跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 精靈bb's靚靚媽咪吹水會

mm,muimui,li,

我申請左Babyhome既VIP....而家整靚緊個Homepage...

mm,
我覺得A+既奶粉好難先溶...次次我都要攪一攪佢先溶...你有冇咁既情況呀?
B仔Album<---HERE(updated on 8.8) Tinok仔仔o係11月3日8:28pm出左世喇!7.63lbs重 始めまして、TINOKです、よろしく∼∼ [img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD3/61740/s180/63468.6602526.20914.jpg[/img][img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD3/61740/1-9.gif[/img]

大宅

MM,

你可以去下面個網址入面睇下有D乜野html岩你...你copy and改一改...paste返去你個album--網頁入面就ok架喇...

[size=large]click here -->各式各樣的html
B仔Album<---HERE(updated on 8.8) Tinok仔仔o係11月3日8:28pm出左世喇!7.63lbs重 始めまして、TINOKです、よろしく∼∼ [img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD3/61740/s180/63468.6602526.20914.jpg[/img][img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD3/61740/1-9.gif[/img]

男爵府

Eunise
真係唔該晒你ar,等我硏究吓點攪先 ?-( 你做左VIP ar??我頭先都想申請,但係諗諗吓一年要3xx幾好似好"side"咁,所以考慮當中law
你係咪沖A+時用暖水沖ar??我就無乜依個問題,因為我用全熱水,搖多兩野就乜都ok law :wink:

子爵府

Eunise,
你可唔可以教我點申請呀???我睇黎睇去都唔係好明個方法喎,我都想片申請呀!!! ?-(

子爵府

Eunise,
我唔係好識點整多個花款,body語法係點o架???係咪頭同尾<body></body>跟住include晒d語法就得??? ?-(

大宅

mm,

用熱水沖..d營養會流失...姑娘教我係一半熱水,一半涷水...先放熱水...我而家出街都要帶條spoon去攪...

babyhome一年hkd: $90- (3xx係新台幣)

muimui,

好簡單咋,,,你入去下面個網址...打入你既info...2日後就用得架喇...

click here

大宅

muimui,
果個html比較深...你去下面呢個啦...我都係用呢個多d..

click here pls

男爵府

muimui

我知架啦, 一有時間就會上黎架啦

all

我bb 尋日做聽力test 呀, 但佢左耳唔pass 呀, 要2 weeks 後再去test 多次呀
仲有呀, 我bb 臍帶都仲係未甩.. 但醫生話唔一定要扎喎, 再睇睇先喎... ?-( ?-(

我囡囡最後決定左叫 "李紫韻" 呀...Li.. 我地囡囡係 twins 啦. :mrgreen: :mrgreen:

Li

你黎唔到唔緊要啦, 因我過年都好忙呀... 今日先有時間係屋企咋..
:-D

男爵府

NOPAN
我頭先睇咗個gf啦,我打算聽日開始試下得唔得先!tks
不過我有d迷惑呀,好似4-6weeks佢要個bb夜晚7點開始訓,訓到10點半起身飲milk喎,之後又訓,但係一般人都係放咗工返到屋企7點啦,但係bb就7點開始係咁訓喎,咁就算媽媽放產假可以成日見到bb,但bb個爸爸咪無得同bb玩囉?!對於我老公嚟講就無問題呀,但係6week之後係咪又係咁訓法呀?如果係既話我返咗工之後,放工咪無得同bb玩囉?如果唔係,bb又可以跟到個schelude我都好想買本書跟呢!

男爵府

ALL
哈哈,我頭先去咗SHE.COM呀
原來好久之前MM開咗個TOPIC令我地認識大家係10個月前既事喎

請無0岩0岩Check到有bb既準媽咪ar?入0黎分享同交流0下呀!!!! (parenthood)
posted by MM on 04/28/04 (2035 replies)
last reply on 2004-06-16 16:34:21

哈哈,我仲搵到我第1個MESSAGE呀!

[我今朝用棒棒驗到有左呀,上次m係4/24,我上網睇過應該係1/30生呀

我乜都唔識,請多多指教呀,人地話大肚婆要日日飲奶,咁我之前買左d高ca+低脂奶同麥皮食唔食得呀?我有乜係唔可以食呀?教教我啦,唔該

by 新太太 - 05/29/04 11:30]

哈哈,時間真係快啦!呢頭問你地大肚D嘢,果頭我個BB就坐喺我大比上緊網喎!

雖然我地唔係全部喺果日開始認識,但我地要唔要喺果日慶祝一番呀?哈哈,不過係2個月後既事喎!

男爵府

真係睇番個感覺好得意呀,好似睇番以前D日記咁喎,嘻嘻!

大宅

MORI,

你地成日講果個GF...係咪你地自己買架..?!我唔知係乜..好'背'....可以o係邊度買呢?~ ?-(

男爵府

Eunise
其實之後我都MISS咗一D MESSAGE,初初都唔知係乜嚟,後來同C9傾計,我至知有GF呢樣嘢咋,跟住BON SEND咗CICY跟本書打既2WEEK同4-6WEEK既食奶SCHELUDE比我,NOPAN話跟過GF幾日,好邪喎,同本書講幾點BB起身,幾點BB餓同好似介到夜奶咁,咁我咪想試下囉!但你BB幾個月喎....個SCHELUDE唔岩你呢.... ?-(

子爵府

好媽媽勳章

mori 寫道:
NOPAN
我頭先睇咗個gf啦,我打算聽日開始試下得唔得先!tks
不過我有d迷惑呀,好似4-6weeks佢要個bb夜晚7點開始訓,訓到10點半起身飲milk喎,之後又訓,但係一般人都係放咗工返到屋企7點啦,但係bb就7點開始係咁訓喎,咁就算媽媽放產假可以成日見到bb,但bb個爸爸咪無得同bb玩囉?!對於我老公嚟講就無問題呀,但係6week之後係咪又係咁訓法呀?如果係既話我返咗工之後,放工咪無得同bb玩囉?如果唔係,bb又可以跟到個schelude我都好想買本書跟呢!

呢個都係我諗既問題, 因為我同老公都六點放工.....咁訓法, 真係我地兩個爸爸媽媽都唔水同阿B反咯.

所以而家我地遲左同阿B沖涼, 改一改個schedule, 真正tailor made比我地自己.....不過, 而家有d亂, 希望阿B夜晚乖乖咁訓就得.

我覺得最重要係比阿B識得分日夜, 日頭只可以小睡, 夜晚先可以訓得長.
請大家留意, 曾經有人係facebook開左我係bk個名既 a/c (Nopan Ma), 當然人人都可以叫nopan, 但此人仲偷埋我囡囡bk張相開fb, 有問題, 大家小心

子爵府

好媽媽勳章

Eunise,
天仔既沖涼照好cute呀.

mori,
你阿b咁快就識自己拎樽飲奶
請大家留意, 曾經有人係facebook開左我係bk個名既 a/c (Nopan Ma), 當然人人都可以叫nopan, 但此人仲偷埋我囡囡bk張相開fb, 有問題, 大家小心

男爵府

NOPAN
我個BB果次唔知攪乜自己拎住個樽嚟飲,咁我咪叫我老公快D幫阿B影相囉,哈哈~

頭先咪話我阿B由朝訓到晚既,唉!我聽到之後咪叫佢囉,點知我叫佢起醒佢就係咁喊,唔喊就係咁訓,訓到而家呀...唔知佢係咪有病呢.......

大宅

Mori,
Your BB is really cutie ah!!Know how to hold the bottle!! :mrgreen:
Yiu yiu also drink NAN 1 HA ah?! Maybe u take those 2 cans from Bonnie la, I have 2 from Li already, u take it la, ho ng ho? I don't mind ka, actually I just think that if nobody want, then don't waste them jar ma.... ^0^!!

cs,
Long time no chat bor~! Natalie also have hearing test today, and she is crying once they put the little things to her ears, and also the nurse say that, the machine got some problems....so totally they did it several times, and I need to Breastfeed her to let her calm down. Finally she got pass....
Confirm BB's name la?! Good good! How u presuade your hubby to use this name ka? :mrgreen:

panpan,
I have go out to have dinner with FF, jojo, tonight, and my mum say that by the time
I go out, Nat.sleep very well wor......ai...tonight....big wok, must play with her...... ?-(
Little Natalie join to our family on12.2004.Little Hayden join to our family on 2.2007

子爵府

好媽媽勳章

HelloMoon 寫道:
cc12, pan pan or 第一年派利是既媽咪
今年真係收小左好多利是ar :cry:

係呀, 無得收, 仲要派....好彩, 阿b都收番d, 咁...感覺好d囉.

子爵府

好媽媽勳章

Lionkiki 寫道:
panpan,
I have go out to have dinner with FF, jojo, tonight, and my mum say that by the time
I go out, Nat.sleep very well wor......ai...tonight....big wok, must play with her...... ?-(

so great. how are they??
actually, i tried to leave a message to them on 1-Jan-05, but fail....donno why.

男爵府

ki

你張相好靚喎... bb 咁快識kiss 你啦

個名呀... 因問左好多人都話"紫"好d 囉... 咁老公個表弟又同老公講叫阿"靖" 既都唔好嘈喎... (MM都好似有咁講過呀) 咁最後一去到拎出世紙時... 我填Form 時就好手快咁填左 "紫"囉... 就係咁就叫左"紫韻"啦.. :mrgreen: :mrgreen:
:-D

首頁

尾頁

跳至