親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 有冇

winwin323,
我一家三口年初六去,初七返。(康x旅行社∼自由行酒店套票)

我行程如下,請參考:
第一日~
*早上8:20船(因怕新年多人過關)由中港城去蓮花山,大約10:30到碼頭。

*碼頭有免費"長隆酒店專巴"到酒店大約11:00到,先check-in及上房放下行李。

*11:30-12:30再到酒店中餐廳食午飯(好正),飯後坐(十分鐘車程),大約$25.00"的士"去鱷魚公園玩到大約15:30。

*15:45返到酒店休息一陣,等仔仔歎支奶奶。

*16:30再出發去隔離"夜間動物園",喂

大宅

Lido Hotel in Guangzhou.

I directly made the booking with the hotel. It's cheaper than the hotel package offered by China Travel Service.

ALAL 寫道:
connie,
which hotel you are staying?

男爵府

Re: 有冇啱啱係長隆動物園返嚟既媽咪ar?

Thanks~candytl,
請問妳搵那間旅行社買套飛呢?
呢個package可唔可以去埋日間&夜間的動物園呢?
長者門飛是否到時才買, 或是hk訂好呢?
好多問題, 麻煩妳 !

我係經康泰買的, 套票唔包日&夜動物園入場, 我唔知hk旅行社有冇半價飛賣. 你打去問吓. 現場一定有

男爵府

好媽媽勳章

如果住長隆向酒店買動物園門卷有8拆

大宅

So how much after 20% discount?

大宅

So 寫道:
candy >>
長隆動物園~夜晚既表演改左嗎?有幾場show咁多?

我係初五去初七返ge, 住長隆.

so, 夜晚個show 改左做月球歷險記, 我地睇左幾分鐘就悶到走左. 其他地點都有表演, 我記得有個係滑水, 有個魔術, 仲有唔記得.

bau, 長隆hotel 賣日間ticket (after discount) $95. 夜間我係package 包左,所以無留意.
晴晴媽媽

男爵府

Thanks~coke,
妳的資料好詳盡, 好多謝妳 .
我會照copy妳個行程 :mrgreen: .
唔該晒 .

Hi~candytl,
我都照抄妳地, 會去康泰買套票.
Thanks~

別墅

我想4月安排一家大細(約15人-年齡由2至70)去番禺, 除了動物園之外, 有沒有什麼地方可以去, 如遊樂場 (有機動遊戲), 因為有d是十幾歲, 怕他們會悶.叧外, 訂酒店/船票那一間好 ??

男爵府

晴晴_媽媽 >>
thanks! 原來真係改左,之前個個朋友去完,都話個show好正,仲好期待第日去睇添﹗ :-(
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

Paklamma
我都係想4月去呀.
我等陣會去康X問下先.

大宅

Paklamma
剛問過康X正式價錢要這兩天才出來 約$7XX/位.
中X就下星期先出價錢

COKE
你個幾好呵!

別墅

sally1,

你都諗住4月去呀, 定咗边一日去未 ?? 唔知附近有沒有遊樂場呢?? 因為我怕有d大朋友 (十幾歲)會悶.

大宅

Paklamma
2/4 or 3/4出法, 你呢 ?
有沒有遊樂場我都唔係好清楚, 不過"其褔"過邊就有條食街
可以過去食下嘢.
你plan自己去定跟團呢 ?

別墅

sally1,

我諗住2/4日出發, 想自己去可以食好d, 但我們太多人, 跟團可能好d, 不需要安排車輛接送. 唔知跟團邊一間好呢 ?

大宅

Paklamma
我就想plan自由行. 好像你咁講食好d, 遲d起身.
我剛拿左康x d資料你要唔要我可以fax比你睇睇.

別墅

sally1,

好呀! Pls check PM.

別墅

中x話復活節假期長隆酒店已full晒。

複式洋房

Hi Sally,

I want to go there as well. I plan to go on 22/3, 23/3 or 24/3 just before Easter. Would you please fax me the details?
My fax no. is 25321770.

Many thanks,

別墅

Hello

any mummy can tell me....
if I bring my 2yr old daughter there, should I bring the baby-car?

are you all start your journey in the morning?
can I go in the afternoon?
[size=x-small]Rachelmummy

大宅

Day Zoo is very good !! The kid the see and animals clearly, and kid cna feed the animals.

st

首頁

尾頁

跳至