夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

今天是最難過的情人節

年初三赤口同老公吵大交 , 佢走左出去 , 臨走前仲話搵律師 , 唔信爭唔到2個仔女 , 幾日都冇打電話返來 :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

別墅

Re: 今天是最難過的情人節

嵐嵐媽咪,

我都知你好心up,或者佢出去靜下就無事呢,希望你同你老公會好返啦

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

你們為了什麼鬧得咁薑呀? 是本身已經感情有問題,還是突發性既吵架呀? 如果突發既,可能佢只係氣在心頭先咁講o者!別放在心上,床頭打架床尾和嘛~可能冷靜過後,佢就say sorry架喇!
Childhood is journey, not a race.

子爵府

好媽媽勳章

佢可能發緊少爺脾氣...過幾日唔會有事架啦...唔好唔開心啦...

[url=http://lilypie.com][img]

禁止訪問

大宅

@_@~ 姊妹, 堅強d!! 相方關係出現了問題, 進入冷戰期, 如果其中一方先主動, 我覺得事情是可解決的. 有時候, 含蓄一點, send 一個電話簡訊俾老公也是可行的方法.

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

男人嬲起上黎乜都講得出口, 但如果佢真係愛你, 仲緊張你既話, 當佢冷靜落黎就會後悔自己所講過既野....但又可能要你去呵番佢

大宅

妳試下問下自己果時有冇講錯野之類...係有的話...不如同佢講聲sorry啦!男人好易冇事架!
如果真係唔覺有講錯...咁就叫妳女女打個電話比爸爸....講"爸爸你係邊呀???我同媽媽都好掛住妳呀"~~~到時睇下佢心軟未就返屋企喇!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

應該晦氣說話嚟啫! 過幾日無事o既! 佢臨走都話要爭對仔女, 應該都好愛個家庭. 如果係自己有唔啱, 就叫對仔女打俾爸爸, 問吓佢幾時返, 話好掛住佢囉!

大宅

其實本身已經感情有問題啦 , 自從有左個女後 , 我要返工 , 放左工要買送煮飯湊女 , 佢一食完飯就拍拍屁股落球場搵D波友 , 到左11:00球場燈都熄埋啦 , 就話要同朋友飲野吹水 , 成日都1:00AM幾先返 , 我都訓左啦 , 之後有左個仔仲衰 , 為左方便媽咪照顧兩個仔女(以前媽咪住香港 , 我住九龍)我同對仔女(女3.5YEARS & 仔2YEARS)就大部份時間在媽咪度住 , 放假先湊晒返自己屋企 , 佢每天去邊度或者幾夜返我都唔知 , 亦都冇咩時間理佢 , 父母就開始說這樣下去不行 , 後來媽咪搬左去愉景灣 , 而我就為左媽咪可以方便照顧兩個仔女及愉景灣的環境對小朋友好賣左與媽咪聯名九龍個層樓買左媽咪樓下 , 老公就唔係甘鍾意 , 成日話省錢唔返屋企 , 放假先返 , 返屋企都唔幫手 :cry: :cry: :cry:

別墅

我諗你地太少見面,唔夠溝通,所以先搞到咁疆。
試下send下短信,or叫小朋友打電話比爸爸,先keep返聯絡,然後再睇下點樣傾。
唔好唔開心啦,要堅強d!
今日係人日,祝你生日快樂,一家團聚!

水晶宮

其實你地長期咁樣真係唔健康....你老公當然有錯,佢實在有點自私,孩子是大家的,照顧孩子的責任應該共同分擔嘛! 不過,你都有責任呢,因為你常常由得佢,久而久之,你地既感覺就轉淡了。我都好明,大多數女人有了孩子後,就會忽略了身邊的另一半,將自己全副心思都給了兒女。但是,畢竟丈夫才是跟你走到最後的,有時候,也不能放任他不顧,要多點跟他溝通,如感情出現問題,亦不可以置之不理啊! 一旦堆積下來,要清理並不容易!
咁你老公唔返屋企,佢去邊呀? 如果沒有第三者,你地應該仲有得「猛」!
大家試下平心靜氣咁傾下吧! 現在他走了出去,沒有回來,也沒有電話給你,咁你有冇嘗試打俾佢呀? 你問下自己,你還愛他嗎? 如果愛,試下自己主動打俾佢,同佢傾下啦~如果唔好意思,或者send 個sms俾佢,總要有一方做主動的。兩公婆嘛,咁耐感情,只要大家肯面對自己的錯誤,肯去改,家庭是能重新建立起來的!如果個問題在於層樓度,佢唔鐘意住個度,不如拎個問題出來,看看可以怎樣解決! 事在人為嘛!
雖然講係易,做就難! 但唔試下,又點知得唔得呢?
Childhood is journey, not a race.

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁似乎你老公同你哋相處o既時間真係少咗啲喎! 要好好諗吓點樣解決, 一家人梗係要凡事都一齊面對, 無論係喜與憂, 要一齊分享同承擔, 令佢享有家庭o既温暖, 亦同時要佢有對家庭o既責任感. 佢咁少返屋企, 小朋友有咩開心o既嘢, 佢唔知道, 有咩煩惱o既嘢, 佢亦唔知道更冇辦法同你分擔, 因為少見面, 你哋會更加少共同話題, 咁樣落去, 真係唔係咁好! 好好同佢傾吓啦!

複式洋房

Agree, 似乎你老公同你哋相處o既時間真係少咗. Try to share feelings & family with yr hubby. Ask yr kids to call dad & think it should work ga!

大宅

個日佢臨走前俾返屋企鎖匙我 , 連電話都冇拿 , 而家又唔係全部我錯 , 應該佢道歉嘛 :-( :cry:

侯爵府

我諗係真係你哋太小共處嘅時間而變成今日咁, 係, 佢都有錯, 如果你唔想去到分開嘅地步, 我諗你哋真係要好好地坐低大家傾吓. 而家唔好再爭au究竟錯响邊個身上? 邊個應該道歉先? :-|

象牙宮

而家唔係話你錯晒, 佢當然有唔啱啦, 話走就走. 只係既然問題出喺生活方式上, 點解唔可以大家都作出努力去挽救呢? 你自問同佢都係相愛過, 先會組織一個家庭, 同佢生兒育女. 你哋之間又唔係有第3者, 你到今日都仲唔開心, 咁即係話佢喺你心目中都佔有地位啦! 大家都係成年人, 唔好當係邊個認低威, 你只係提出問題大家商量解決啫! 又唔係求佢返嚟, 件事情會點發展, 其實只在"一念". 試吓叫仔女打去佢公司揾佢傾計, 唔一定問佢幾時返, 提住佢等佢記住自己仲有老婆仔女夠好咯.

水晶宮

嵐嵐媽咪 :
我都知道,要你先道歉,你會覺得好委屈....不過,總要有一方先行一步! 大家都彊持,唔肯認錯,結果呢,可能是你們相方都不願見到既局面,但又因為大家要面,唔肯認低威,變成無奈地走到最後一步----離婚! 如果認一次低威,丈夫有台階可落,換回一段婚姻,可樂而不為?! 贏了一丈,但卻輸了感情,何苦?!

不過,佢e+沒帶電話,說什麼都是白說....現在的你只有「等待」! 但如果佢回來,你也得想想,你要用什麼態度來迎接他!雖然一隻手掌拍唔響,但起碼你得盡你能力去挽救!有時男人很要面子,只要你肯拎出你的溫柔,可能一切就會扭轉過來。畢竟你們只是因為生活唔協調才導致今天的局面吧~ 盡人事,聽天意! 不要這麼灰心啊! 可能晴天已經離你不遠矣~! 你要為你的婚姻、孩子加油啊! p(^^)q

子爵府

好媽媽勳章

件事可能大家都有錯...唔只你一個錯晒...但係如果你仲想同老公一齊...仔女仲有爸爸...你想有番個家...咁你咪低聲下氣一次...佢無拎條鎖匙...無拎電話...你可以去搵佢d波友...或者搵你老爺奶奶再唔係既...佢d親人...你應該知道你老公係邊到做野掛...你可以打電話去佢公司...再唔係既叫你女女打...話爸爸你係邊呀...琳琳好乖乖呀...好掛住爸爸...媽媽知錯啦...你返黎啦...咁講...男人好小氣架...你下一次低威...佢地會開心d架...咪讓佢一次囉...到時夫妻關係攪好再...到時你咪發下嬌威囉...

[url=http://lilypie.com][img]

等待驗證會員

onon1022 寫道:
你可以去搵佢d波友...或者搵你老爺奶奶再唔係既...佢d親人...你應該知道你老公係邊到做野掛...你可以打電話去佢公司.....

我就覺得咁唔好,男人好要面,咁周圍打晒鑼咁刮佢出黎,真係男人既死穴,醜事通晒天 佢仲恨多妳幾成
佢一定會再搵返妳既,through律師又好,親身搵又好,佢始終都要爭對仔女!
最緊要大家諗清楚以後想點樣,夫婦長久分居,根本唔可行,遲早出事.
bk閒人

首頁

尾頁

跳至