嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

有冇俾小朋友食魚油丸?

有冇俾小朋友食魚油丸?
邊個牌子較好,價錢又合理?
請介紹,Thanks!

洋房

Re: 有冇俾小朋友食魚油丸?

popo22

雪X蘭係邊度出產?好唔好?

今日睇報紙,見到有一隻叫「命力強腦素」,
唔知有冇人試過俾小朋友食過?好唔好?

子爵府

我淨係俾 "kawaii 呢" 佢食咋

洋房

包B

"kawaii呢"係唔係魚油丸?
如果係,幾多錢?有幾多粒?
係邊度買?
你的小朋友幾多歲?

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

i give my son kawaii, after eating it, he has less cold, and less upset tummy. but kawaii is very sweet, that's why he likes it, but not good when he has cough

別墅

我都係為呢個問題而煩惱!
我想俾我個仔食魚油,
因為睇《千禧bb》話對bb既情緒有幫助,
亦聽過「命力」呢隻牌子專推銷員詳細講解,
但係,
好驚呢d新野突然間又話食得多唔好,
好想搵個專業營養師問問,但係唔知邊度搵!
唔好向我講話王國果d顧問,
我試過,
只有你問,
冇佢回答!

洋房

我也有同感
係另一度留言版,有人介紹明治堂、神仙堂、nulife。

請各位俾D意見,下面邊隻牌子有保證,功效不錯,價錢又合理?
1.命力強腦素
2.kawaii
3.明治堂
4.神仙堂
5.nulife
6.雪X蘭

神仙魚 寫道:
我都係為呢個問題而煩惱!
我想俾我個仔食魚油,
因為睇《千禧bb》話對bb既情緒有幫助,
亦聽過「命力」呢隻牌子專推銷員詳細講解,
但係,
好驚呢d新野突然間又話食得多唔好,
好想搵個專業營養師問問,但係唔知邊度搵!

別墅

魚油丸(主要含OMEGA 3 油) 和魚油丸(主要含VitaminA和D)作用有所不同;魚肝油丸不能過量進食

洋房

魚油和魚肝油的作用是不同的,如果一齊食,可不可以呢?

popo22 寫道:
醫生話食魚油,不要食魚肝油

大宅

princessma 寫道:
我也有同感
係另一度留言版,有人介紹明治堂、神仙堂、nulife。

請各位俾D意見,下面邊隻牌子有保證,功效不錯,價錢又合理?
1.命力強腦素
2.kawaii
3.明治堂
4.神仙堂
5.nulife
6.雪X蘭

我都想知.
還有,在哪裏可以買到?

有朋友從英國寄來了魚油丸,但我問過屈人寺的藥劑師,他說不可以給小孩子吃. ?-( ?-(

大宅

我比仔女食個隻係for小朋友食既魚油...
Efamol Efalex Liquid 係一匙匙既油黎架. 容易d食嘛. 香港唔知向邊到有得買. 我上網訂既. 為起大約2百幾蚊好大樽.

www.thexton.com.au
--- 2J 作品

大宅

JJ1122,
請問一樽可以吃多久?
$2XX是否包括郵費?
謝!

大宅

pc9,
成460ml. 我每日只係比個女(5歲)食5ml, 個仔(2歲)食3ml. 起碼食個幾兩個月. 係呀$2xx包郵費架拿. 但係個次買係一次過買3枝有discount.
--- 2J 作品

大宅

JJ1122,
請問是否EFALEX?
5歲以下都可以吃嗎?

大宅

pc9,
我send過email去問, 基本上佢話3歲以上先食得既. 不過佢答我之前我已經比左少少個仔食, 見佢無柯, 無敏感. 咁答我email個個人就話只係怕佢地咁細食會柯同對魚敏感. 咁我個仔都無, 我咪繼續比佢食囉.
--- 2J 作品

大宅

JJ1122,
原來如此.
我一直在找可以供幼兒吃的魚油.
你介紹這種已是最近似的.
謝謝.

別墅

小朋友真的可以食雪x蘭那隻嗎?

別墅

唔好食nulife,我曾經係呢間公司做過,所以知道他們的產品一二.總之唔好食啦!

別墅

princessma 寫道:
包B

"kawaii呢"係唔係魚油丸?
如果係,幾多錢?有幾多粒?
係邊度買?
你的小朋友幾多歲?

我囡囡都是吃"kawaii", 佢差不多3歲, 由幼兒園給samle開始, 在"萬寧"買, 綠色鑵"C20, 成份有Vitamin A, D2, C.. :lol:

大宅

魚肝油同魚油係完完全全兩樣野黎架. 純正既魚油係唔應該有維他命A or D. 通常都只係有DHA同EPA. 而比小朋友食既就最好係DHA份量比EPA高.. EPA越少越好. 相反年紀大既人食就應該EPA份量較DHA多. 唔好食錯呀.
--- 2J 作品

首頁

尾頁

跳至