懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

請問有沒有人試過催生失敗的?

我會18/2/2005到醫院催生,心裏有些緊張,請分享一下!謝謝!

大宅

Re: 請問有沒有人試過催生失敗的?

我bb都係催生的,當然會有失敗,我早上十時打催生針,到晚上七時多子宮還未開,醫生開始安排我三小時後開刀,好彩到九時,突然間子宮開了,便生了bb啦!

放心啦!其實催生都唔係好痛,比心機呀!

男爵府

我都是過催生的。我個bb過了預產期幾日,醫生提議催生。那一晚去了醫院放催生藥,到了第二日一早醫生來看過發覺個子宮都無開過,問我想想吊催生針,但機會會自己生到都很微,於是就開刀生了。

珍珠宮

畀面勳章

我過了預產期一個星期,醫生幫我穿水催生,等了8個小時,仍然只是開了2度,加上我又發燒,嘔黃疸水,最後開刀。

公爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 熱血勳章

我仔都係催生失敗! 第一日早上六時塞催生藥冇反應, 第二日早上再試, 十時入產房穿水, 之後吊催生水, 到晚上十時子宮一度都未開, 醫生就安排手術室我即時開刀.

大宅

我都係催生架,放心la,唔洗怕喎.
放鬆心情就得架la,祝生產順順利利,bb肥肥白白.

別墅

我都係催生, 開頭都係唔開, doctor話幾個鐘後開刀(我即刻鬆晒), 點之就係開刀前1個鐘又開到4度... 所以最緊要放鬆d, 唔好緊張!! (doctor話太過緊張係會影響到架)

子爵府

畀面勳章

很多謝你們的意見,我都想唔好咁緊張,不過想到唔知自己的子宮脛能否打開便心裏很不舒服,因為我唔想開刀,唔想個肚有傷口。

男爵府

我明天就預產期呀,如果bb仲吾肯出來就會安排24/2催生呀.
吾驚,吾緊張就厄你呀,但聽完你地咁多過來人的經驗,應該都吾怕,大不了咪開刀law,是嗎,
因為我聽好多朋友講話催生係痛o的呀,所以先驚ma.....
希望bb乖乖地這幾天出來啦

子爵府

畀面勳章

如果有多些case,請分享,我還有些擔心。

別墅

唔駛

大宅

我係催生催唔出的,
又放藥又吊水,
痛咗十幾個鍾,
水都比護士整穿埋,
子宮都只開兩度,
痛到"元神出hill",好似癲咗咁...
點知個b仲要縮返入去唔肯出嚟...
即刻call個Dr.開刀,
都仲要等book手術室...
仲要自己過床,
同我痳醉時我直頭求佢怏d整暈我!!!
我自問一d都唔緊張,
都唔知點解...
再試多次我一定開刀,
半身痳醉睇住bb出嚟!!!

子爵府

畀面勳章

up

珊瑚宮

好媽媽勳章

唔好驚啦,我講我個好例子比你聽吖,我朝頭早十點半吊催生水,差唔多十こ點開始痛,兩點四就生左個九磅三既bb仔嘅,所以你唔使驚,努力啊。

大宅

我都講個好例子你聽聽..等你唔水咁驚驚~ :mrgreen: :mrgreen:

珊瑚宮

好媽媽勳章

小靈靈:
咁你做完無痛有無後遺症啊。

子爵府

畀面勳章

我想問小靈靈及manicheung,咁你哋之前的子宮頸是否很硬的,因醫生幫我check時都話幾硬,所以我擔心唔開。

男爵府

我都好希望好似你地咁生得咁快呀
我都可能要24/2入院催生呀,因為bb過左兩日預產期lu,佢仲吾肯出來...
係呢,我想問下你地過左幾耐預產期就入院催生呢.....

大宅

你就好啦!過o左預產期兩日就催生,今日姑娘話過o左預產期兩個星期先幫我催生喎!都唔知到時等到幾時o羅!我都想早o的生佢出o黎啦! 呀!你係o係私家生o既???我係政府生呀!可能冇o甘早幫我催生啦!

大宅

manicheung,

我覺得做無痛分勉係一個好好既止痛方法..雖然佢唔係100%止到痛,不過真係可以減輕好多ka,我做個陣可能d藥勁得滯so嘔左幾次..黃膽水都嘔埋..到生個陣隻腳都脾哂添..但係我都係用左6-7次力就生左喇~尋日新聞都有講話

首頁

尾頁

跳至