懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問你地有左bb 有冇食- 蝦, 蟹, 或 其他海鮮呢 ?

請問你地有左bb 有冇食- 蝦, 蟹, 或 其他海鮮呢 ? 我自己就有食, 唔知有冇影響呢?

伯爵府

熱血金章 BK Milk勳章

Re: 請問你地有左bb 有冇食- 蝦, 蟹, 或 其他海鮮呢 ?

我有食蝦, 但就無食蟹, so far 亞囡好似無敏感, 不過我個人建議可以的話, 都係介口好d, 費事第陣時亞 b 有事時後悔就太遲

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

Re: 請問你地有左bb 有冇食- 蝦, 蟹, 或 其他海鮮呢 ?

pcsiauw 寫道:
我有食蝦, 但就無食蟹, so far 亞囡好似無敏感, 不過我個人建議可以的話, 都係介口好d, 費事第陣時亞 b 有事時後悔就太遲

ME TOO~~

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

Re: 請問你地有左bb 有冇食- 蝦, , 或 其他海鮮呢 ?

pcsiauw 寫道:

係呀,我自己好鍾意食蝦蟹,不過陀大女都唔敢食,而家陀住細既都係唔食,都係忍幾個月

複式洋房

I've not eaten shrimp & crab only during pregnancy. The other food kept as is.

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我陀個仔時一d蝦蟹都無食過,其他所謂濕毒既野我都介晒的。
咁亞仔出世真的皮膚好好,而家6歲仲係滑滑的。
不過有一樣唔好,我仔係唔食蝦蟹的,一有少少都吐晒出來…唔知關唔關陀佢時唔食蝦蟹既事呢?
?-(

公爵府

我有食少少蝦, 但唔敢食蟹, 太毒, 我個人認為唔好戒口戒咁清, 食 dd 冇所謂, 唔想第日小 b 乜都唔受得, 唔食得
[/url]

複式洋房

有朋友話鱔都吾好食,話屬於蛇類 ?-(
2005媽咪

複式洋房

有呀!我咩都有食架,當左自己係鬼婆架啦!!
HEHAJOEY

大宅

我魚,蝦, 蟹都有食, 而且魚生都有吃, 不過不是吃很多.

複式洋房

me too...我魚,蝦, 蟹都有食, 而且魚生都有吃, 不過不是吃很多. around 2 times per month (the "cold" crab)...my 1st baby's skin is very white and good..the 2nd one (3 weeks) not sure yet...but got some nimples now..not sure it's related to the seafood or not..

大宅

梗係有食喇,但唔會食好多囉~
朱古力我就食得最多喇 :wink:

公爵府

畀面勳章

蝦蟹我唔敢食呀,我淨係食過帶子同蠔因為打邊爐忍唔到口~~

複式洋房

我第一胎「介」得好清,所有都冇食。而家呢胎就忍唔到,所有都食過!

大B skin ok, 希望細B ok 啦!

我覺得只要amount appropriate, 問題應該不大。

樣樣都唔食得,心情差,對BB都可能唔係噤好.....

大宅

我都有食蝦、蟹、蠔、魚生....,不過就唔敢食o甘多,因為怕亞B到時皮膚唔好呀!我諗食小小都唔驚o既!! :-P

洋房

只吃過魚,其仔沒有吃除了蝦(少許)
因怕bb皮膚敏感
[img]http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/beeyeung2003/detail?.dir=7a53&.dnm=a475.jpg&.src=ph[img]

男爵府

我都有食蝦~

大宅

魚,蝦, 蟹,魚生都有食, 但不吃很多,忍唔到口嘛

大宅

我有食蝦同埋魚

子爵府

好媽媽勳章

我正係食魚...蝦同蟹我無食...就算想食我都唔會食...因為食呢d對bb皮膚唔好...bb出世d皮膚無咁靚...同埋會皮膚敏感...

[url=http://lilypie.com][img]

首頁

尾頁

跳至