自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章

已有相, 事發經過如下.

星期日下午五點幾同老公同個仔係尖沙咀彌敦道右轉行去海防道(即係地鐵站清真寺出口), 一轉彎差唔多到電話亭聽到有人嘩一聲, 轉頭一望(老公同個仔行後面), 見到有條鐵通咁o既物體一路係個仔身後左邊慢慢咁碌緊向馬路, 我見後面d人望向右邊梯級方向, 見到有一個坐係梯級用柺杖o既男人望住我揮手, 我第一時間叫老公:你快d幫佢執返啦, 點知我老公都未開始行, 有個派傳單o既後生女好快咁跑過黎我側邊講:呢個男人short架, 佢用條鐵掟你小朋友後面呀! 我之前都比佢掟過呀!
我同老公一聽到即刻望下個仔, 佢隻眼開始谷眼淚, 我地問佢痛唔痛, 佢無講野剩係up頭, 我即刻嬲到發癲, 拉起佢件衫check背脊遂忽問佢痛唔痛, 好彩無傷痕, 諗住用相機影低呢個pk個樣個陣佢已經閃咗去向彌敦道個邊樓梯仲帶埋頂cap帽(老公同個仔一路企係海防道), 我即刻用部機對住佢初頭仲又dup頭又用手姐面,
圖: 已帶cap帽, 用手"姐"面

圖: dup頭

圖: 佢就係用左手個支鐵掟我個仔!大家覺唔覺得奇怪, 除個兩支柺杖另外仲有支鐵

影咗幾張之後

我叫 : 你癲o架!! 用條鐵掟小朋友!!!

pk: 我無呀!!!我點會無端端掟人(一臉委屈, 語氣係正常人, 百份百唔係傻!)

我越鬧越大聲 : 無??!!!我個仔4歲咋!!!咁你都掟!!!你痴架!!!鐵o黎o架大人都受唔到啦, 何況細路仔呀!!!!!

pk繼續一臉委屈話自己無掟!!仲開始向我行過o黎
圖: 開始起身向我行過o黎

我老公行埋過o黎企係我側邊

pk繼續堅持自己無做到, 仲一臉"楚楚可憐"我以越講越大聲

我 : 無???有人睇到你掟呀!!!要唔要搵埋証人報警呀!!!!

pk開始知理虧好細聲咁答: 好呀

老公: 你唔係跛, 我一早打x咗你!!

pk繼續堅持自己無做到, 仲開始轉身走.
圖: 轉身走(大家留意下, 佢左楂住掟我個仔支鐵一路係無用o架, 我懷疑根本係佢隨身武器!)

圖: 睇下佢d戲幾好, 幾無奈!

我 : 細路你都掟咁無人性!!!抵個天收你, 抵你跛!!!
(希望大家唔好怪我咁樣對一個傷殘人仕, 我做亞媽見到個仔咁, 真係會失控)

臨走有個阿伯話個pk正衰人, 叫我地應該報警拉鬼咗佢.

呢個人應該係掟過好多次人因為佢應該持住自己成身紋身, 以為人人怕咗佢, 所以希望各位媽咪路經尖沙咀一定要小心呢個衰人(尤其帶住小朋友同bb出街o既媽咪)難保佢唔會連bb車都照掟.

呢個衰人話唔定鍾意向住人尾龍骨掟想搵人做佢同類!!!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

侯爵府

好媽媽勳章

快啲有相睇喇
認住呢條福街先

大宅

好媽媽勳章

嘩…好過份呀…我睇到你呢篇野都勁嬲呀,有無人性架,一個小朋友黎咋,報警拉左佢啦,你仔仔無事丫嘛?

子爵府

d人咁衰架? 小朋友有冇嚇親?
下次行過果頭都要小心d.

侯爵府

畀面勳章

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

咁你有無報警呀

子爵府

睇到你話個仔俾人搵鐵通掟我都心痛la~個賤人真係變態~

等待驗證會員

好媽媽勳章 醒目開學勳章

咁你小朋友有冇事呀? 點解當時唔即刻報警呀, 蓄意傷人喎................

大宅

樓主有冇報警?D知情人知佢會掟人點解又唔報警?

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

太過份嘞, 一定要認住佢呀!!!!!!
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

大宅

男爵府

而家真係好多儍人~~希望你囝囝無嚇親~~

~~為咗健康, 努力運動!!  

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

痴根架~

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

咁屎忽痕既佢~??

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章

俾我一定報警.. 話知佢short 定正常... 總之掟人就喺唔啱...:;pppp: :;pppp: :;pppp:

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

傻人通街都係

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

最緊要小朋友無事,出街真係要小心d~~

男爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

好驚wor

要快d通知其他人先

妳仔仔有冇事呀,樓主?

諗起真嬲!!!!