親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔好話晌屋企, 出街都好少唱k, 新歌唔識唱, 舊歌又嫌老土mouth:
原帖由 LongRyan 於 09-10-7 11:38 發表

佢無講, 當時我心諗, mud依家重有人係屋企唱k咩 .

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 lestat 於 09-10-7 11:50 發表
我agent係細公司, 所以唔會有太多工人要收留, 平時佢係用自己屋企收留工人, 但呢個case, 我驚佢唔肯收留佢

我果間都係細agent, boarding house得三,四百尺.我唔覺得好衰,你同佢講因為swine flu. 我重衰,尋日收起佢個mobile, 每晚做晒野先比番佢.  

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

"翻鹼"
原帖由 oldbean 於 09-10-7 11:33 發表

我最近重入左D 了A最新主打入去。

琥珀宮

同佢解釋番囉...矛計
原帖由 lestat 於 09-10-7 12:00 發表
佢同阿女同房, 我尋晚嗌佢出廳瞓, 好似好衰咁, 病仲要瞓梳化

琥珀宮

你個係菲定印
原帖由 LongRyan 於 09-10-7 12:10 發表

我果間都係細agent, boarding house得三,四百尺.我唔覺得好衰,你同佢講因為swine flu. 我重衰,尋日收起佢個mobile, 每晚做晒野先比番佢.  

珍珠宮

原帖由 portiabb 於 09-10-7 12:14 發表
你個係菲定印

overseas Indo,HK old seafood唔肯架.

珍珠宮

DHA勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 oldbean 於 09-10-7 10:20 發表

咁post 張相出黎好喎,我最多飲多兩碗豬潤水。

話俾你老婆知

珍珠宮

原帖由 smypig 於 09-10-7 12:25 發表

話俾你老婆知

尋日煲左糖水,買紫蘇葉時藥房以前我食大閘蟹.

珍珠宮

DHA勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 LongRyan 於 09-10-7 12:31 發表

尋日煲左糖水,買紫蘇葉時藥房以前我食大閘蟹.

我去親藥房佢哋都係咁問

琥珀宮

係囉...你咁做...反面都似
原帖由 LongRyan 於 09-10-7 12:24 發表

overseas Indo,HK old seafood唔肯架.

男爵府

我都係, 都無時間聽歌!

原帖由 lestat 於 09-10-7 12:03 發表
唔好話晌屋企, 出街都好少唱k, 新歌唔識唱, 舊歌又嫌老土mouth:mouth:" />

男爵府

我又要pm!

原帖由 oldbean 於 09-10-7 11:32 發表

部機千幾,加無線MIC同混音器唔使二千。
而家重要幫人D親戚訂。
一陣PM 條LINK比你。

男爵府

無錢出動!

原帖由 oldbean 於 09-10-7 10:23 發表

你部相機幾時又再出動?

男爵府

咁橋既?!
我阿姨個工人又係放完幾日假返嚟病左呀, 手軟腳軟行唔旭兼發高燒! 睇完醫生之後就叫佢入房隔離, 不過佢就自己一間房, 但阿姨就要自己搵食囉! 所以有工人既要小心啲呀! 我估呢輪真係好易中招!

原帖由 lestat 於 09-10-7 10:19 發表
LongRyan,

係咪所有agent都有boarding house架? 我果間agent好似冇, 咁可以點樣安置工人 , 我工人重感冒, 好大可能係SUN放假傳染番來, 唔知會唔會係h1n1添, 屋企有老人家又有細佬, 唔想佢留晌屋企, 點算:s ...

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

一模一樣喎
原帖由 GaryF 於 09-10-7 13:00 發表
咁橋既?!
我阿姨個工人又係放完幾日假返嚟病左呀, 手軟腳軟行唔旭兼發高燒! 睇完醫生之後就叫佢入房隔離, 不過佢就自己一間房, 但阿姨就要自己搵食囉! 所以有工人既要小心啲呀! 我估呢輪真係好易中招!

...

洋房

我可唔可以都要pm?

原帖由 GaryF 於 09-10-7 12:55 發表
我又要pm!

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

Still not received.

原帖由 oldbean 於 09-10-7 11:32 發表

部機千幾,加無線MIC同混音器唔使二千。
而家重要幫人D親戚訂。
一陣PM 條LINK比你。

侯爵府

上次你隔離左個工人幾多日? 其實怕唔怕晌boarding house同其他人一齊住交叉感染? 可能本來唔係豬仔都變左係
原帖由 LongRyan 於 09-10-7 12:10 發表

珍珠宮

原帖由 lestat 於 09-10-7 14:37 發表
上次你隔離左個工人幾多日? 其實怕唔怕晌boarding house同其他人一齊住交叉感染? 可能本來唔係豬仔都變左係

兩日, 上次boarding house得一個工人係度住等visa, 所以唔怕.

順帶一提, 如果佢病無做野, according to the labour law當日係no pay, 但扣唔扣你自己決定. 我同工人講今次唔扣, 但下次就會扣, 等佢唔會咋病. 當然如果佢真病我都唔會扣. 如有e生寫紙比佢多過4日病假, 第5日開始出4/5糧.

珍珠宮

原帖由 lestat 於 09-10-7 14:37 發表

豬唔豬都係流感...如果佢有發燒最好退燒後2日先好俾佢返...如果只係得其他徵狀...叫佢 24hr 帶口罩...無計...妳死好過我死...費時俾佢傳染...唔好諗咩狗唔狗...剩係諗保護家人係我哋嘅責任...

首頁

尾頁

跳至