婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

有何食療可軟化"骨剌"

醫生說我頸部有骨剌(OL職業病), 導致我容易頸暈.
請問食D乜o野可軟化骨剌呢?
?-(

別墅

Re: 有何食療可軟化"骨剌"

睇你咁既情況以自然療法黎講, 係頸椎出左問題, 引致壓住左D神經線, 令到血液同氧份無辦法充足地上到腦部.

而西醫話生骨刺, 其實因為骨與骨之間既軟組織(COLLEGEN)不足, 而且長期損耗, 令致骨與骨無左保護既軟塾, 令到骨與骨互相磨損, 引致出現裂口, , 呢D就係骨刺啦, 而家要做既就先要補充返D 骨膠原(二型), 我做穴位經絡冶療果度, 就有呢種天然骨膠原補給品食, 食左我老公條無乜COLLEGEN既脊骨, 而家都生番D出黎啦, 你既問題係西醫黎講係好大問題, 而且冇得醫, 只有等X, 我老公都係一樣, 不過而家我老公都有得好番, 你呢D應該冇問題, 不如你試下搵我個治療師問下丫.

CHECK PM

洋房

would you please pm me also? thank you.

po

大宅

可否給你治療師資料給我!!

thanks!! :-P

別墅

Hi creamy,

Please check yr pm, Thanks!

Agnesng

別墅

To creamy: would you please pm the information to me?
thank you

洋房

Dear Creamy,

Received your pm with thanks.

po

別墅

clanna123,

check PM.

creamy

民房

Dear Creamy,

Please PM me also! Thanks!

別墅

wmfong,

check PM.

creamy

子爵府

Hi creamy

請問隨左骨刺外, 唔知肩後位有無得治療呢?可否介紹你個治療師比我呀? 麻煩晒!

別墅

christy-mama,

真係要睇下係咩事先, 不過對整骨方面, 佢都幾有把握架, 你可以問下丫, 不過佢多數會係北角間鋪度做, 唔知你就唔就呢???

creamy

別墅

我老公的脚都生骨刺,我想問lee療法得唔得,可否send個地圵給我?

thanks,

[email protected]

大宅

creamy 寫道:
睇你咁既情況以自然療法黎講, 係頸椎出左問題, 引致壓住左D神經線, 令到血液同氧份無辦法充足地上到腦部.

而西醫話生骨刺, 其實因為骨與骨之間既軟組織(COLLEGEN)不足, 而且長期損耗, 令致骨與骨無左保護既軟塾, 令到骨與骨互相磨損, 引致出現裂口, , 呢D就係骨刺啦, 而家要做既就先要補充返D 骨膠原(二型), 我做穴位經絡冶療果度, 就有呢種天然骨膠原補給品食, 食左我老公條無乜COLLEGEN既脊骨, 而家都生番D出黎啦, 你既問題係西醫黎講係好大問題, 而且冇得醫, 只有等X, 我老公都係一樣, 不過而家我老公都有得好番, 你呢D應該冇問題, 不如你試下搵我個治療師問下丫.

CHECK PM

可唔可以pm比我呀!唔該!

子爵府

Creamy

收到你的pm, 唔該晒!

請問你同你先生要做幾多次先好呀? 是否治根又治本呀?

珍珠宮

可否pm資料比我.謝謝

別墅

墨魚太太, fanny_wong, LILY媽咪,

check pm.

chirsty_mama,

我老公手尾好長, 而家做左16次, 都仲未做好. 而我就做7次已經做好哂個身體, d M黎唔會痛, 又唔會手痺腳痺, 又唔會一舊舊, 成個人精神哂, 多年黎既腰骨痛都冇埋. 我而家都keep住用果兩部儀器, 老闆娘話只要我每個月肯keep住返去一至兩次, 幫我做保健既話, 就唔會收番兩部機喎, 好開心兩部機除左我用, 我老公同個仔都有用架.

creamy

民房

http://drericchu.tripod.com/index.html
Try him, he is a good doctor.
當 關 節 未 能 正 當 地 運 作 , 加 上 相 連 骨 節 出 現 偏 差 , 引 致 體 重 軸 心 偏 離 原 先 的 脊 骨 關 節 線 , 令 局 部 地 區 承 受 過 大 的 重 量 , 增 加 該 部 位 鈣 質 積 聚 , 當 受 壓 部 位 則 的 軟 組 織 出 現 鈣 化 時 , 便 會 形 成 骨 刺 。 骨 刺 可 以 因 擠 壓 鄰 近 的 神 經 線 、 血 管 或 軟 組 織 而 引 發 痛 楚 、 麻 痺 甚 至 完 全 失 去 知 覺 , 以 及 肌 肉 萎 縮 。
l

大宅

pls PM to me!thx[email protected]

複式洋房

creamy 寫道:

CHECK D PM
:-

首頁

尾頁

跳至