自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

甘乃威認向女助理表示好感

被指向女助理示愛民主黨立法會議員甘乃威承認,曾向女助理表示有好感,但並非示愛。

甘乃威在電台節目中表示,由於女助理感情出現問題,所以有一日在下午茶時間約了她出來,他曾向她作感情分享,並表示對她好感。他當時沒有追求她的行動,只是想安慰她。甘乃威稱,由於該名女助理表示反感,他當時已向女助理道歉。

甘乃威指,據他記憶所及,他曾只有一次與女助理單獨相處。

甘乃威稱,他曾邀請2名辦公室女助理一起食飯,以紓緩辦公室緊張氣氛,因其中一名女助理因事不出席,甘乃威曾致電事件中的女助理,她可能因此誤會再約她單獨食飯。

甘乃威被問及「有好感」的意思,他表示,他本人是一個直率的人,說出了感受。被問及會否發展為婚外情,他回應稱,這是假設性問題。

甘乃威指出,需向太太道歉,令她擔心,她近日不斷鼓勵他,可以說是患難見真情。

(明報即時新聞)

子爵府

終於開始唧牙膏了...........

每一次用力唧, 就唧一點點的牙膏.....

一點點, 一點點咁唧....

唔知最後會唧出幾多牙膏呢?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 1# viewer 的文章

今日佢又話人地工作態度有問題喎, 又重申自己唔會辭職!!

果然係今日的我打倒昨天的我!! 似乎佢預咗個女事主唔會再回應, 所以佢講咩都得!! BAD GUY!!:;pppp:

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

都唔明呢個人點諗。

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

最慘係佢老婆, 仲要在記者招待會度撐個死野, 見到都鄧佢慘.

男爵府

我都有聽個訪問。
跟譚香文喊苦喊忽那個版本, 有好大分別。
究竟是女方過份敏感, 抑或男方不是說出全部事實, 過程可堪玩味。:mrgreen:

Flirting, 如何 Flirt, 誰人Flirt, Flirt誰, 原來, 男女真的大不同:mrgreen:

事情發展到這一刻, 那位女事主, 根本不可以置身事外,她的朋友,前僱主喊晒口出來「撐」佢, 又令何俊仁處於兩難局面, 還可以躲著嗎? 出來還自己, 還任何人一個公道。

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 小米米 於 09-10-6 21:22 發表
事情發展到這一刻, 那位女事主, 根本不可以置身事外,她的朋友,前僱主喊晒口出來「撐」佢, 又令何俊仁處於兩難局面, 還可以躲著嗎? 出來還自己, 還任何人一個公道。 ...

作為女性, 我覺得佢有權保持沈默. 反而譚女士, 無當事人授權, 講得太多了 (公佈當事人姓名). 對當事人做成傷害

大宅

我好衰....好想改左個題目..."終於唧出xx了”
而家流緊血...唔知幾時結蕉...

男爵府

我老闆最多咪讚我得力助手, 點會讚我"有好感"??? 最錯就係開記者會大大聲話無做過, 但勢估唔到香姐出場踢爆, "有好感"明眼人都知下一步係想做拖友啦....有婦之夫!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

女事主被人爆咗個身份, 要企出來既机會/壓力真係大咗!!!

未得人同意就爆人身份, 究竟佢想點呀??

大宅

醒目開學勳章

不如話個事主"Welcoming him"笨.

男爵府

女事主係受害人...點解要企出來? 唔係做show喎, 已經投訴有跟進, 譚女士同甘先生唔應該再加插劇情, 擾亂視聽.... 牙膏越唧越多, 屎渠越爆越多!

原帖由 小米米 於 09-10-6 21:22 發表
我都有聽個訪問。
跟譚香文喊苦喊忽那個版本, 有好大分別。
究竟是女方過份敏感, 抑或男方不是說出全部事實, 過程可堪玩味。:mrgreen:

Flirting, 如何 Flirt, 誰人Flirt, Flirt誰, 原來, 男女真的大不同:mrgreen: ...

男爵府

原帖由 keroroee 於 09-10-6 23:05 發表
女事主係受害人...點解要企出來? 唔係做show喎, 已經投訴有跟進, 譚女士同甘先生唔應該再加插劇情, 擾亂視聽.... 牙膏越唧越多, 屎渠越爆越多!

呵呵, 究竟點跟進? 那個獨立調查,查甚麼?
原告封口, 被告講啲唔講啲。
「受害人」? 言重了, 連真正被炒真相都未搞清。
要入甘乃威罪? Sorry, 我迄今聽到甘乃威的版本, 連示愛都談不上, 何來性騷擾?

不過, 聽完譚香文, 我又以為好大件事。

真正要治甘乃威的罪, 是他究竟有沒有以權謀私, 以勢欺壓下屬, 無事無幹死去賠十萬俾下屬? 奇聞。

子爵府

同意, "無端端送人十萬", 果然係奇聞!

講起 "無端端送人十萬", 令人想起旺角警署的一位所謂"警察"的事......

原帖由 小米米 於 09-10-6 23:16 發表
呵呵, 究竟點跟進? 那個獨立調查,查甚麼?
原告封口, 被告講啲唔講啲。
「受害人」? 言重了, 連真正被炒真相都未搞清。
要入甘乃威罪? Sorry, 我迄今聽到甘乃威的版本, 連示愛都談得上, 何來性騷擾?

不過, 聽完譚香文, 我又以為好大件事。

真正要治甘乃威的罪, 是他究竟有沒有以權謀私, 以勢欺壓下屬, 無事無幹死去賠十萬俾下屬? 奇聞。

大宅

原帖由 keroroee 於 09-10-6 23:05 發表

覺得女事主真係好慘~~~~
人地真係唔想搞大件事, 只係想攞返個公道, 佢不竟只係一個普通市民, 點解要人地企出黎同咁多人交代?! 佢已經搵左議員 同 平基會跟進, 不過管唔到俾有機心的人搞大件事za. 依家仲要出埋名, 出埋相, 甘生又繼續作野, 唉~~~~

不過事到如今, 我都覺得佢應該企返出黎!

禁止訪問

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

agree ar ~~ there is no need to let the public know about this incident. If it's really her who lodge the complain to the LegCo, let the panel to establish the 'facts' ~

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

子爵府

"甘乃威出席記者會時一直拒絕評論女助理任內表現,但之後何俊仁召開記者會,突然稱收到甘乃威來電:「佢記者會後打咗電話畀我,話有一樣嘢佢應該要再講,但剛才冇講到,就係佢對呢位已經離職僱員嘅表現,整體上感到滿意。」再稱甘乃威大讚該職員表現極好,「佢係一位能幹、盡責任,同埋表現良好嘅職員。」"

10月4日. 話女事主"表現極好, 能幹、盡責任,同埋表現良好嘅職員..."

10月6日, 話女事主"工作態度有問題..."

一時一樣, 今天的我打倒前日的我, 請問叫人點信你呢?

原帖由 mrsright 於 09-10-6 23:39 發表
如果一開始話女事主係受害人, 即係已經乜都唔駛查, 因為已經有定案

就係因為呢件事有疑點, 兩個當事人各持己見, 一個話炒人係因為個人工作態度有問題, 另一個人話自己被炒完全係求愛不逐. 羅生門事件...

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 viewer 於 09-10-6 23:25 發表
同意, "無端端送人十萬", 果然係奇聞!

講起 "無端端送人十萬", 令人想起旺角警署的一位所謂"警察"的事......

Same here.....

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

睇下佢個黨點同佢拆啦

政府做錯少少野~~又要人resign~~又要人公開調查~~而家佢地又
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

首頁

尾頁

跳至