親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

去完北京番來未

hello 又係農曆年去北京既朋友,你地番黎未呀?好唔好玩啫?我就俾人趕鴨仔趕到失暈,鬼叫自己貪join團平過 package 咩! 抵死 ?-(

大宅

Re: 去完北京番來未

HungG,

我個北京之行就好好玩,由於有8日時間,所以玩得好悠閒,最難忘住溫泉酒店,第一次試零下浸溫泉滋味,又有煙花燒同睇,又去左滑雪,請左個教練教我地一家四口,只係教左一個鐘,老公同個女已經可以滑到雪,之後d細路再玩雪圈,佢地覺得仲好玩過韓國.而d旅遊景點都好清潔,北京人大致上都禮貌友善,對北京印象好好,係一個值得旅遊地方.

yammyma
[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

伯爵府

我覺得北京好乾淨, D人都好有禮貌, 小朋友去滑雪場就最開心, 我咁大個女都係第一次親身睇驗落雪, 咁啱去到第二日就有得落, 所以好開心, 但又覺得好鬼麻煩, 真係一次就夠lu. 你地係北京有冇買d乜嘢特產呀?我就唔覺有乜喇~你地又點睇呢? 雖然係跟團, 但係就冇趕鴨仔果種感覺, 整體感覺幾好.

大宅

Yammyma and MARS

Which travel agent did you join?

大宅

wewangwang,

我唔係跟團,我係自由行.

MARS,

北京真係無乜特產,我個女都係買左d電話繩,面譜送俾同學仔.

yammyma
[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

伯爵府

wewangwang,
我跟hongtai.

複式洋房

Hi, 我地跟關x仲以為佢地有江湖地位添 ?-(

年三十晚成九點幾至到 hotel 竟然話由於今晚年三十D食飯地方無辦法安排,叫我地自己搞掂喎!! 明明週街都有飯莊營業緊!!老實講出團前就知道果日係年三十架啦!!行程又日日改來改去!!

北京比我十年前去進步左好多,包括廁所,但仲差好遠!酒店就當然無問題啦,但一般名勝點或酒樓就 連頤和園正門外果個竟然係廁格門無鎖同埋間隔牆低到你眼望我眼 我最怕污糟廁所仲要招呼埋個女用踎廁,真係騐起都想嘔!!!

2008年奧運我又唔係太樂觀,街上D人仲係橫衝直撞,撞倒你都唔講聲 "抱歉" :cry: 你地碰倒D人有禮貌就好啦! :-x

伯爵府

HungG,
咁我有好好彩喎~ 原先報團話係"對機",即係早機去早機返OR午機去午機返咁, 但我地個團係早機去晚機返, 比我賺咗差唔多一日 所以D行程可以鬆動少少. 至於行程都係唔跟個LIST行, 個導遊話因為要就返D餐廳同車程.

講開D廁所, 講真一DD啦~ 多數景點都OK架, 可能我要求低掛 但就多數都冇得鎖門law ?-(

你年三十晚出發咁咪睇唔到落雪law?

大宅

講開D廁所,故宮個廁所就最好,其他景點,長城都係未得.當我去完d廁所,我都係諗到08奧運,再唔改進真係失禮人.

複式洋房

MARS

撞唔倒落雪又係可惜D既!係咪年二十八左右落過呢?我見路邊仲有少少積雪。

yammyma,

廁所既氣味大大改善左,我以前係夏天去既所以免得過都唔去一次,但帶住個女又咁凍,見一次就要去一次,真係想死呀 :cry:

伯爵府

HungG,
係咪年二十八落過雪? 咁我就唔知喇. 因為我係初六出發到北京, 初七就有雪落, 個導遊就話係今年第一場雪wor!(唔知佢係咪講緊農曆年呢? ?-( )
見到落雪就梗係開心啦~ 咁大個女都係第一之見wor , 不過真係好麻煩ga, 又要著雨衣時又要擔傘 , 所有團友都話見過就算喇.

複式洋房

MARS

係呀我第一次見落雪開心到連外套都無著就跑來跑去,懶係浪漫咁 後來日日落到野到見唔倒就有D煩啦!連相都影唔倒果度至慘!

伯爵府

HungG,
你係咪好鐘意"尼羅河女兒"架?

複式洋房

MARS

係呀!後來連埃及都鍾意埋添呀

伯爵府

HungG,
我都好意"尼羅河女兒"架~ 不過追到家吓都未完呢

首頁

尾頁

跳至