自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

想問吓有無人用緊有暖氣功能既冷氣機?佢可唔可以取代到暖爐既位置?因為唔想放咁多野響屋企,一年又只係會用1/2個月,個仔又開始大個,要用多D位放佢既野,大家可以俾D意見嗎?

大宅

超好用勁正
省左暖爐同抽濕機地方

男爵府

好媽媽勳章

非常正

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

會唔會好易壞?

洋房

請問你係用邊隻牌子, 我試過RAN..... 不過第一年冬天之後夏天再開有陣異味. 但係之後我搬咗, 唔知第二年係點. 而家我又想再買, 所以想知邊隻牌子好D

原帖由 mywong 於 09-10-8 15:48 發表
非常正

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都想知??

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

I use Panasonic.... very good !

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁請問冬天用呢款兩用機開暖氣,比夏天開冷氣既電費多﹖定差唔多呢﹖

我發覺開暖爐貴過開冷氣 ~

大宅

原帖由 小草 於 09-10-8 17:07 發表
咁請問冬天用呢款兩用機開暖氣,比夏天開冷氣既電費多﹖定差唔多呢﹖

冇比較過電費喎, 只係覺得真係好方便, 又暖, 又唔乾燥, 呀仔瞓得好舒服. 都用左2年, (定3年呢....)

侯爵府

I have been using Daikin for nearly 5 years. Very good! Touch wood none of them breaks down. But it is not the type that the cool air 呼呼聲吹出嚟 so my hubby sometimes complains (he is fat and....)

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 vkizuble 於 09-10-8 16:22 發表
請問你係用邊隻牌子, 我試過RAN..... 不過第一年冬天之後夏天再開有陣異味. 但係之後我搬咗, 唔知第二年係點. 而家我又想再買, 所以想知邊隻牌子好D

...

我用三凌重工,用左差不多7年. 只洗過一次機.

子爵府

好好用!!

大宅

約多消耗12%電量。

原帖由 小草 於 09-10-8 17:07 發表

大宅

Huh, am I missing something. I don't think works at all. My air-con is situated high on the window, so cold air falls, summer no problem.
BUT winter time, the air-con puts out hot air which rises. So around the ceiling, very hot but where we humans are, very cold as the hot air does not fall.
Is everyone using something that is different than mine? Am I the only one with this problem?

大宅

same as you, i'm using hitachi. it's ok in summer but very uncomfortable in winter --- hot air blow to my nose and too dry!!

原帖由 meejh 於 09-10-8 22:09 發表
Huh, am I missing something. I don't think works at all. My air-con is situated high on the window, so cold air falls, summer no problem.
BUT winter time, the air-con puts out hot air which rises. S ...

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我用冷暖分體機好多年,都OK wor

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

超正!我舊年買咗部珍寶,靜,暖,唔干燥,小朋友瞓得舒服!
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

珍珠宮

原帖由 emt1314 於 09-10-8 11:02 PM 發表
超正!我舊年買咗部珍寶,靜,暖,唔干燥,小朋友瞓得舒服!

我都係呀!!!我囡囡出世時買的。超好用...
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

所以,我打算今年連我間房都換埋冷暖機!
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

想問吓開暖氣既時候室內會唔會好乾燥?因為我個仔既SKIN係SUPER易爆察,我上年都要一邊開暖爐,一邊開住放濕機俾佢,但係情況都係唔太好,而且我老公又唔係好贊成換機

首頁

尾頁

跳至