懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

豆漿同豆奶有咩分別??

左bb, 約2個月, 豆漿就唔可以飲喇~
咁豆奶呢????

我指"維x奶","x思寶"之類飲唔飲得???

[/url]

子爵府

好媽媽勳章

Re: 豆漿同豆奶有咩分別??

飲得...我有左唔鍾意飲鮮奶...都係飲呢d...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

維他奶okay嗎? 我近日日日飲一盒.......
怕冇益 ?-(

[/url]

大宅

咁可唔可以食豆腐花呀~~~ ?-( ?-(

大宅

豆漿同豆花我都食過,我只係久唔久食一次,無乜唔妥,但兩樣野都幾涼,人人體質唔同,試小小睇下先囉,我阿媽話,5~6個月之後,除左好涼既食物之外,應該乜都食得。

大宅

咁姐係唔係睇下自己本身體質係點樣先食d涼野呀??? ?-( ?-(

洋房

黑魔鯉 寫道:
咁姐係唔係睇下自己本身體質係點樣先食d涼野呀??? ?-( ?-(

係呀,人人體質都唔同,同埋有左之後o既體質都可能會唔同,我睇開個中醫叫我唔好食寒涼o既野(都真係幾多下架),咁我咪唔食囉
我未有bb前我好少病(傷風,咳,感冒),但有左之後又咳,感冒,發燒....仲要係比以前慢d先好返

大宅

咁我又冇喎~~~同未有之前好似冇咩分別~~~

大宅

黑魔鯉,你咪食少少試下先囉,無事既至食多d,有乜唔妥,例如肚痾、頭暈,就唔好再食啦。我自己食豆花或豆漿多得滯會肚痾架。

大宅

我都唔係成日食.....想食都比人阻止既....我都係食一啖算~

首頁

尾頁

跳至