嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

bb一路飲奶,咀邊一路滴奶,點解呢?

我bb係用nuk,唔知點解有以上情況,是bb飲得太急來不及吞嗎?可以點呢? ?-(
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.5658369.16127.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.6133754.17923.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067918.00228.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067921.91191.jpg[/img]

民房

Re: bb一路飲奶,咀邊一路滴奶,點解呢?

my b uses AVENT bottles. at the beginning,he's also一路飲奶咀邊一路滴奶(very serious tim). but some days later no more lah, coz he's already get used to it & can swallow nicely.

no worry. :wink:
********************************* Our Little Boy was born on 15th May 2004. *********************************

子爵府

醒目開學勳章

我仔仔都係用nuk,佢都係,咀邊有少少奶滴出黎~
]

子爵府

會唔會係奶咀個孔太大,另佢吞唔切,結果漏出黎呢!
因為好似有分S,M和L SIZE的!

男爵府

我用Avent, so far冇咁o既情況,不過我聽過好多mummy都話nuk奶樽會漏奶!

子爵府

我大囡同細果個仔仔都係用nuk...囡囡飲奶就冇甘0既情況..仔仔就會喇..唔知仔仔係咪而家仲細..(個幾月)..同埋佢啜得可能唔夠實所以先會甘呢...

禁止訪問

大宅

是否奶瓶擰得太緊?
我bb用AVENT, 之前擰得太緊時都有滴奶
Try Try

民房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我個女都係咁,佢都係一出世就用nuk,我地實驗到倒轉個奶咀黎餵佢,即係個氣孔向下,本來咁應該係啜唔出嘅,但因為阿女大力,又心急,啜到,亦唔會因為出得太多吞唔切而係咀角漏晒出黎,你可以試下!

大宅

你用緊既奶咀係唔係圓咀呀? 我買番黎時係圓咀, 就有咁既情況. 我朋友話叫我試下扁咀喎, 就真係得囉.

男爵府

我用nuk,黃鴨仔,tommee,avent都漏.. 轉用piegon就無啦(因為奶咀有翼防漏)
我係三位小朋友的全職媽咪.各位媽咪一齊努力呀!!

首頁

尾頁

跳至