跳至

首頁

尾頁

大宅

希望一班基督徒準媽媽,一齊禱告互撐﹗

成個懷孕期,好多野都會亂諗一餐,希望有班姊妹,一齊傻笑住等做201006媽媽﹗

大宅

噢.....無人留言添﹗唔緊要﹗share 條link比大家啦﹗

http://www.do-this-prayer.org/pr ... d_gift/content.html

係以勒基金出o既﹗可以鼓勵我地多d為個胎祈禱﹗大家加油啦﹗

子爵府

十卜... 十卜...
雖然第二胎.. 但所有野都由頭驚過...
堅信天上既父親會為我們作最合適既安排...

原帖由 lic9 於 09-10-19 11:51 發表
希望一班基督徒準媽媽,一齊禱告互撐﹗

成個懷孕期,好多野都會亂諗一餐,希望有班姊妹,一齊傻笑住等做201006媽媽﹗

別墅

lic9, thanks for your reply on my last question.

This is my second baby. Worried more than the first pregnancy. First pregnancy does not know much so nothing much to worry.

Pray that all of us have a smooth and healthy pregnancy, by His Power.

大宅

傻婆~ 咁搞笑既你~第二胎反而仲擔心?
擔心咩呀?我就覺得比第一胎平靜左好多~
因為之後會點每一步都有預算~

原帖由 bb77 於 09-10-22 13:04 發表
lic9, thanks for your reply on my last question.

This is my second baby. Worried more than the first pregnancy. First pregnancy does not know much so nothing much to worry.

Pray that all of us have ...

大宅

我無受浸...
但好細個已經決志~
不過已經好多年無教會生活...
但我個心一直都信靠神~
大家一齊大大力同心禱告啦~

原帖由 lic9 於 09-10-20 12:45 發表
噢.....無人留言添﹗唔緊要﹗share 條link比大家啦﹗

http://www.do-this-prayer.org/prayer_handbook/book/God_gift/content.html

係以勒基金出o既﹗可以鼓勵我地多d為個胎祈禱﹗大家加油啦﹗ ...

別墅

Know what to do expect but worry for baby's health because I know many things can go wrong.

I'm learning to take things easy.

原帖由 va822 於 09-10-22 13:57 發表
傻婆~ 咁搞笑既你~第二胎反而仲擔心?
擔心咩呀?我就覺得比第一胎平靜左好多~
因為之後會點每一步都有預算~

複式洋房

感謝主賜給我們肚內的小生命,願大家一起得到主賜給他們的安康!

複式洋房

大家好! 我琴晚戴 face mask 用殺蟲水殺廚房一隻會飛的蟑螂,之後就好驚好驚!! 因為我都吸左小小殺蟲水味,好驚影響小b呀!!

希望天父保護小b!!!

別墅

Dont worry - you did not breath in continuosly for a long time. No issue.

原帖由 bb924 於 09-10-25 09:35 發表
大家好! 我琴晚戴 face mask 用殺蟲水殺廚房一隻會飛的蟑螂,之後就好驚好驚!! 因為我都吸左小小殺蟲水味,好驚影響小b呀!!

希望天父保護小b!!! ...

子爵府

好媽媽勳章

大家常感恩

大宅

幾日無出現,原來有幾位姊妹留言﹗

我都係第二胎呀﹗大家都要生養眾多呀~~~

我聽日第一次去產檢,只係健康院o者﹗希望check到bb心跳啦﹗

大宅

雖然我無受浸, 但從小都讀基督教學校返教會.. 現在沒有了.. 但家人卻大部份都信主了, 連我那常常拜神的媽咪都在讀受浸班啦.. 感恩.. 昨天有點流啡, 今早睡醒哼著聖詩.. 令我的心感覺比較安穏.. 希望天父會保守著我們的小孩, 讓她/他們安康地在我們的肚子裡成長.. :) 亦賜給我們智慧去面對這40週內可能遇到的種種問題. 希望天父會讓我們夫妻同心, 亙相扶持, 包容在生活上的不協調.

由懷孕的第一天, 我突然想起聖經大約說過: 不要為明天憂慮, 明天自有明天的憂慮. 一天的難處, 一天當就夠了. 我用這經文提醒自己..

大宅

ojos﹕那你也要追上媽媽呀~~~

看看我post的懷孕祈禱禱文,真的好大幫助﹗大家一齊努力~~~

原帖由 ojos 於 09-10-28 17:54 發表
雖然我無受浸, 但從小都讀基督教學校返教會.. 現在沒有了.. 但家人卻大部份都信主了, 連我那常常拜神的媽咪都在讀受浸班啦.. 感恩.. 昨天有點流啡, 今早睡醒哼著聖詩.. 令我的心感覺比較安穏.. 希望天父會保守著我們 ...

洋房

我都剛剛有左呀!!! 尋日聽到BB心跳啦. 好得意呀!!!!
我教會有一本教MUMMY為BB祈禱既書攞, 而家每晚用緊呢本書黎祈禱呀:
http://www.do-this-prayer.org/prayer_handbook/book/God_gift/content.html
大家加油呀, 我地既力量係由上頭黎KA.

大宅

你好呀﹗之前都有post呢個祈禱冊,希望大家都努力加油﹗

今日小妹心情好down,頭先終於忍唔住喊左出黎..... .

可能今胎真係好辛苦。見到野唔想食,好多野做唔到,屋企人又話唔好抱咁多阿女........唉﹗

姊妹,請祈禱守望﹗

原帖由 hikimkim 於 09-10-30 15:31 發表
我都剛剛有左呀!!! 尋日聽到BB心跳啦. 好得意呀!!!!
我教會有一本教MUMMY為BB祈禱既書攞, 而家每晚用緊呢本書黎祈禱呀:
大家加油呀, 我 ...

洋房

我係初信者,我求主賜我兒女,好感恩,主的持愛我要讚美祂。我天天祈禱,求主保佑我同BB, 同埋讚頌主。

大宅

balloonbobo﹕繼續努力追求,依靠神去面對懷孕o既每一日啦﹗

原帖由 balloonbobo 於 09-11-4 12:16 發表
我係初信者,我求主賜我兒女,好感恩,主的持愛我要讚美祂。我天天祈禱,求主保佑我同BB, 同埋讚頌主。

洋房

謝謝你呀 LIC9

我感恩俾我睇到呢個主題,仲見到為胎兒祈禱的網站,真係好正,神的安排真係好周到。

大宅

唔駛客氣﹗

其實都希望大家互相支持﹗

原帖由 balloonbobo 於 09-11-6 14:39 發表
謝謝你呀 LIC9

我感恩俾我睇到呢個主題,仲見到為胎兒祈禱的網站,真係好正,神的安排真係好周到。

首頁

尾頁

跳至